Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Най-важните икономически новини за седмицата 04-08 юни

Юни 04, 2018 11:40

икономически календар, форекс календар

Въпреки сериозните политически сътресения през изминалата седмица и наблюдаваните търговски драми, нетните седмични движения останаха слаби. Изключение от тенденцията бе новозеландският долар.

NZD се наслади на сериозен отскок след средата седмицата и успя да натрупа преднина от повече от 1%. Все пак, този отскок трябва да продължи доста по-дълго, за да компенсира спада започнал в средата на април.

Междувременно, въпреки цялата несигурност на пазарите японската йена се оказа единствената основна валута, която регистрира загуба срещу американския си конкурент. Останалите основни валути отбелязаха минимални печалби.

През следващата седмица редица финансови данни могат да привлекат вниманието на пазарните участници. Най-голям интерес от тях ще предизвикат решението на австралийската централна банка за лихвената политика, брутния вътрешен продукт на Австралия, доклада за пазара на труда в Канада и данните за търговския баланс на Китай и САЩ.

Освен това пазарите ще продължат да следят отблизо политическите събития. Сред тях са ескалиращата търговска война между САЩ и останалия свят, търговската драма в Италия, предоговарянето на NAFTA, BREXIT, преговорите и подготовката за срещата на върха между Ким Чен Ун и щатския президент Тръмп.

отворете реална сметка за търговия

Започнете да търгувате с брокер номер едно в Германия за 2018-та година - Admiral Markets.

4 юни, понеделник

Първите по-важни данни от азиатската сесия ще са свързани с продажбите на дребно в Австралия за април. Очакванията са, те да нараснат с 0.2% на месечна база след нулевия ръст преди месец.

Резултатите от PMI проучването за строителния сектор във Великобритания също ще привлекат инвеститорското внимание.

5 юни, вторник

В 04:30 австралийската централна банка ще обяви решението си за монетарната политика. Възможността за промяна на лихвите на практика не съществува и фокусът ще падне върху изявлението. Като вземем предвид нарастването на безработицата до 5,6% и бавният растеж на заплатите, едва ли може да се очаква агресивно послание от централната банка, но данните за продажбите на дребно и известни насоки за БВП, който ще излезе в сряда, може да променят настроенията в банката.

Основното събитие по време на европейската търговия ще е PMI индекса за сектора на услугите на Великобритания. От Danske bank предвиждат ръст на този показател до 53,5 от 52,8 преди месец. "Показателят за доверието в услугите през май бе окуражаващ и показва, че растежът на сектора на услугите е бил по-силен през май."

Непроизвдоственият PMI индекс на института по доставките(ISM) за май ще бъде публикуван в 17:00 и пазарният консенсус е за ръст до 57,5 от 56,8 преди месец.

6 юни, сряда

Докладът за БВП на Австралия през първото тримесечие ще бъде оповестен в 04:30. Очакванията са австралийската икономика да добави 0,8% тр/тр през първите три месеца на 2018 и ръст от 2,7% на годишна база(при 0,4% и 2,4% за последното тримесечие на 2017).

Американският календар включва търговските баланси на САЩ и Канада през април. Поради опитите на Тръмп да намали търговския дефицит на САЩ(особено с Китай), тези данни ще бъдат проследени отблизо.

7 юни, четвъртък

По време на азиатската сесия ни очаква априлския търговския баланс и на Австралия.

В 12:00 ще бъдат публикувани финалните данни за БВП на еврозоната за първото тримесечие като ревизии не се очакват.

Гуверньорът на Канадската централна банка Стивън Полоз има планирано изявление в 18:15, след доклада за финансовата система, който ще излезе в 17:30. Изявлението на Полоз ще бъде следено изкъсо, тъй като на последната си среща, КЦБ повиши вероятността за вдигане на лихвите на следващото си заседание през юли до 79,5%.

8 юни, петък

Азиатският календар ни предлага данните за брутния вътрешен продукт на Япония за първите три месеца на годината, както и търговския баланс за април. Макроикономическите данни от страната на изгряващото слънце рядко имат сериозен ефект върху движението на JPY.

ежедневни търрговси идеи от професионални трейдъри

Възползвайте се от ежедневните търговски идеи от професионални трейдъри

В 09:00 ще излезе и търговския баланс на Германия за април.

Последното, но не и по важност, събитие за седмицата ще е доклада за състоянието на пазара на труда в Канада през май. "Очакваме ръст от 15 хиляди работни места, в съответствие с дългосрочната средна стойност за този индикатор. Този резултат трябва да позволи на безработицата да остане непроменена на 5,8%, ако няма големи промени в процента на участие в работната сила", заявиха от канадската банка NBF.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.