Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

​Най-важните икономически данни за седмицата 23-29 април

Април 23, 2018 15:54

Първият ден на новата седмица, стартира с данни за инфлацията в Сингапур. Инфлацията се очакваше да се запази без промяна, при ниво от 0.5% на годишна база, а вместо това, тя се забави до 0.2% през миналия месец, на годишна база.

Първите данни от Европа, ще дойдат по направление на Франция и ще са свързани с прогнозния индекс на бизнес активността на производствения сектор и сектора на услугите.

Половин час по-късно, ще бъдат изнесени същите данни за активността в сектора на услугите и производствения сектор и в Германия, като експертите прогнозират влошаване и на двата резултата.

Данни за бизнес активността в сектора на производството и услугите, ще бъдат изнесени един час преди обяд за еврозоната.

Малко преди обяд, ще бъдат изнесени още данните за продажбите на дребно и индекса на потребителските цени в Хонконг.

Първите данни от Северна Америка, ще дойдат от Канада и ще са свързани с продажбите на дребно. Очакванията са за повишение от 0.5%.

Прогнозния индекс на бизнес активността в сектора на производството и услугите, се очаква да бъде изнесен в САЩ. От най-голямата световна икономика, ще дойдат още данните за продажбите на готови жилища през март.

Вторият ден на седмицата, ще стартира с данните за инфлацията в Австралия. Те се очаква да окажат силно въздействие върху посоката на търговия на австралийския долар. Ръстът на потребителските цени в страната, се очаква при ниво от 2% на годишна база, което би било повишение, спрямо инфлацията от 1.9% година по-рано.

Рано сутринта, от Япония ще станат реалност данните за водещите индикатори и съвпадащите индикатори за февруари.

Първите данни от Европа, ще дойдат от Швейцария и ще са свързани с търговския баланс на страната. Той се очаква при 3.23 милиарда франка.

Следват данните за бизнес доверието във Франция и Чехия и равнището на безработица в Швеция, очаквано при ниво от 7%.

Най-важните данни сутринта, ще дойдат от Германия и ще са свързани с индекса на текущите условия, икономическите очаквания и бизнес климата на института Ifo. Средните очаквания на пазара, са за сериозно влошаване и при трите индекса.

По същото време, ще бъдат изнесени и данните за бизнес и потребителското доверие в Италия за април.

безплатни уебинари вижте как търгуват професионалистите

Вижте как търгуват професионалистите, всеки ден в безплатен уебинар, организиран от Адмирал Маркетс.

Половин час преди обед, от Великобритания ще бъдат изнесени данните за производствените поръчки на CBI и нетните заеми в обществения сектор на страната.

Ключови данни ще бъдат изнесени същия ден от САЩ, свързани с индекса на цените на жилищата, потребителското доверие, продажбите на нови жилища и индекса на промишлеността на Федералния Резерв Ричманд.

Третият ден на седмицата, ще е относително беден на важни икономически данни. Той ще стартира с резултатите за индекса на бизнес активността в Япония.

Първите резултати от Европа, ще дойдат от Франция и ще са свързани с потребителското доверие в страната за април.

Следват индекса на производствените цени в Испания и икономическите очаквания на ZEW в Швейцария.

Инвеститорите, ще следят още решението на турската централна банка относно лихвите. Те се очаква да бъдат запазени при ниво от 8% на годишна база.

Най-важните данни от САЩ, ще са по направление на индекса МВА за молбите за ипотечни кредити, очаквани да са се повишили с 2.3%. Въздействие върху петролния пазар, се очаква да окажат данните за производството на най-големия му световен потребител.

От Мексико, реалност ще станат, данните за продажбите на дребно.

Четвъртият ден на седмицата ще стартира с данните за вносните и износните цени в Австралия. Рано сутринта, ще бъдат оповестени и данните за индустриалното производство в Сингапур.

регистрирай безплатна демо сметка

Тествайте как важните икономически данни, ще се отразят на търговията, без риск от реална загуба на капитал - с безплатна демо сметка от Адмирал Маркетс.

Първите по-важни данни от Европа, ще са свързани с индекса на потребителското доверие на института Gfk за Германия.

По същото време, ще бъдат оповестени резултатите за равнището на безработица в Норвегия, а час по-късно и в Испания.

Шведската централна банка, ще решава относно лихвите, като те се очаква да бъдат запазени при отрицателно ниво от -0.5% на годишна база.

Най-важното събитие, ще стане реалност в ранния следобед и ще е свързано с ЕЦБ и решението й относно лихвите. И докато нивата на лихвите, не се очаква да бъдат променени, инвеститорите ще следят за насоките на финансовата институция, относно бъдащата политика на банката.

От САЩ, реалност ще станат данните за поръчките на трайни стоки, стоковия търговски баланс и молбите за помощи за безработица.

В Мексико, ще бъдат изнесени данните за равнището на безработицата, очаквано да се е повишило до 3.6%.

Последният ден на седмицата, ще е изключително наситен на важни икономически данни. Денят ще стартира с резултатите за вноса и износа на Нова Зеландия, както и търговския баланс на страната и ще продължи с данните на Gfk за потребителското доверие.

Много данни, ще дойдат от Япония, като най-важните от тях, ще са свързани с равнището на безработицата, продажбите на дребно, индустриалното производство и индекса на потребителските цени в Токио.

Най-важните данни от страната на „изгряващото слънце" обаче, ще са свързани с решението на японската централна банка относно лихвите. Те се очаква да бъдат запазени при отрицателно ниво от 0.1%.

Рано сутринта, нивото на безработица, ще бъде оповестено и за Сингапур.

Рано сутринта, денят ще започне с резултатите за ръста на БВП във Франция. Той се очаква да е нараснал с 0.4% през първото тримесечие, на тримесечна база.

Следват данните за индекса на цените на жилищата във Великобритания на Nationwid и за производствените цени във Франция.

Ръстът на БВП и данни за продажбите на дребно в Испания, ще бъдат оповестени два часа преди обед.

От Германия, реалност ще станат резултатите за равнището на безработица и промяната в броя на безработните.

Прогнозният ръст на икономиката, ще бъде оповестен и във Великобритания, както и данните за индекса на активността в сектора на услугите.

Точно по обяд, от еврозоната, реалност ще станат данните за икономическото и индустриалното доверие, бизнес климата и доверието в сектора на услугите.

Бизнес доверието, ще бъде оповестено, по-късно и в Испания.

Ключовите данни за ръста на БВП и дефлатора на БВП, ще станат реалност и от най-голямата световна икономика, по-късно следобед. Инвеститорите ще следят още и данните за потребителското доверие на мичиганския университет.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.