Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
 • Ливъридж до:
  1:500 за непрофесионални клиенти
 • Защита от волатилност
 • Политика за Негативен Баланс по Сметка
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
 • Ливъридж до:
  1:30 за непрофесионални клиенти,
  1:500 за професионални клиенти
 • FSCS защита
 • Защита от негативен баланс
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
 • Ливъридж до:
  1:30 за непрофесионални клиенти,
  1:500 за професионални клиенти
 • ICF защита
 • Защита от негативен баланс
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Най-интересното от икономическия календар за 6-10 август

Август 07, 2018 13:40

Фундаментален анализ - Admiral Markets

Какво да очакваме от икономическия календар за следващата седмица?

Канадският долар изпъкна като най-силната основна валута през миналата седмица. "Лунито" натрупа преднина срещу всички свои основни конкуренти и поскъпна общо с почти 6%. Далеч зад канадския долар остана швейцарския франк, който спечели малко над 2,5%. На последното място остана британския паунд, който отслабна срещу всички свои основни конкуренти.

Последната седмица бе смесена за щатския долар. "Зелените пари" успяха да поскъпнат срещу паунда, еврото, новозеландския долар и японската йена, но загубиха от канадски долар, швейцарски франк и австралийски долар. В същото време, и трите големи американски индекси приключиха седмицата с печалби. S&P 500 отбеляза седма поредна седмица на печалба, докато NASDAQ остана малко под историческия връх достигнат на 25 юли.

Миналата седмица бе изпълнена и с доста макроикономически данни и срещи на централни банки. Следващата изглежда подобна.

В следващите дни ще има продължение на темата за централни банки и брутен вътрешен продукт, тъй като се очакват решенията за паричната политика на централните банки в Австралия и Нова Зеландия. Докато Великобритания и Япония ще публикуват данни за растежа. Месечните сведения за британския търговски баланс и промишлено производство също заслужават внимание. Както и заетостта в Канада и инфлацията в Съединените щати.

Освен икономическия календар, пазарните участници ще продължат да следят развитието на преговорите между САЩ и Китай, които трябва да намалят притесненията от глобална търговска война.

Отворете реална сметка с Admiral Markets

Търгувайте всяко важно събитие за финансовите пазари с регулиран брокер като Admiral Markets.

Понеделник, 6 август

В първия търговски ден от седмицата икономическия календар не предлага важни макроикономически данни.

Вторник, 7 август

В 07:30 ще излезе решението за монетарната политика на Резервната банка на Австралия. Въпреки че последните данни от Австралия бяха сравнително силни, няма промяна в очакванията на пазарите за вдигане на лихвите. Трейдърите не включват напълно в цената повишение на лихвите от страна на РБА до ноември 2019 година. Освен това не се очаква банката да промени неутралната си позиция скоро, тъй като инфлацията все още не успява да влезе в целевия диапазон на РБА от 2-3% през второто тримесечие, а ръстът на заплатите остава слаб.

Сряда, 8 август

По време на азиатската търговия ще излязат цифрите за юлския търговски баланс на Китай. Тези данни ще бъдат проследени отблизо от пазарните уастници, защото именно те са в центъра на разгорялата се търговска война между САЩ и Китай. Ще видим ли активност и в профила на Доналд Тръмп в Туитър след тях?

За 06:05 има планирано изказване на гуверньора на Резервната банка на Австралия Филип Лоу.

Безплатна демо сметка от Admiral Markets

Тествайте търговията на финансовите пазари без никакъв риск за вашия капитал с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Четвъртък, 9 август

В полунощ ще бъде обявено решението за монетарната политика на Резервната банка на Нова Зеландия. Това решение едва ли ще успее да доведе до сериозни вълнения, тъй като и РБНЗ подобно на РБА е на неутрална позиция от 2016 година. Все пак, има известна разлика между двете централни банки, поради неочакваната слабост на новозеландската икономика. От РБНЗ дори заявиха, че следващото движение на лихвите може да е надолу, въпреки че засега широкия консенсус е, че ще е нагоре.В 04:00 ще излезе индекс на потребителските цени на Китай за юли. Не трябва да забравяме, че китайските данни често имат влияние върху австралийския и дори новозеландски долар, поради свързаността на двете икономики с тази на Китай.

Американският икономически календар включва индекса на цените на производителите и първоначалните молби за помощи от безработни в САЩ.

Петък, 10 август

В 02:50 ще бъдат публикувани предварителните данни за БВП на Япония за второто тримесечие. Япония приключи две години непрекъсната икономическа експанзия през първото тримесечие на 2018, когато БВПсе сви с 0,6% на годишна база. Очаква се растежът да се завърне през второто тримесечие като пазарният консенсус е за ръст от 0,5% г/г.

Малко по-късно ще излезе изявление за монетарната политика на Резервната банка на Австралия.

Следващите предварителни данни за БВП за второто тримесечие ще дойдат от Великобритания в 11:30. Те ще бъдат придружени от търговски баланс и промишлено производство на Обединеното Кралство. Прогнозите са, че британската икономика е нараснала с 0,4% на тримесечна база през последните три месеца до юни, а годишният растеж се е ускорил до 1,4%.

Последните две важни събития от икономическия календар за тази седмица са потребителската инфлация в САЩ и доклада за пазара на труда в Канада. И двете ще излязат в 15:30.

Основният индекс на потребителските цени в САЩ вероятно ще остане на нива от 2,9% на годишна база. Базовият индекс може би също няма да се промени и ще се запази на 2,3% г/г.

На север от границата последният доклад за пазара на труда показа голям скок в заетостта и бе последван от още стабилни данни за канадската икономика. Всичко от БВП, продажби на дребно и инфлация надхвърли очакванията. Още един силен доклад за пазара на труда ще проправи пътя за увеличение на лихвите от Канадската централна банка през есента.

Безплатен Обучителен пакет 2018 от Admiral Markets

Повишете вашите знания и умения относно търговията на финансовите пазари с новия безплатен Обучителен Пакет 2018 на Admiral Markets.

Вижте всички важни събития за финансовите пазари на нашия практичен Форекс календар.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.