Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Най-интересното от икономическия календар за 11-15 юни

Юни 11, 2018 14:59

форекс календар

Следващата седмица е една от тези, през които трейдърите може да очакват сериозна волатилност, тъй като е изпълнена с политически събития и икономически данни, които имат голям потенциал да раздвижат пазарите.

Част тях са страничните ефекти от срещата на Г-7 и срещата на президентът на САЩ Доналд Тръмп със севернокорейският лидер Ким Чен Ун в Сигапур във вторник.

Освен тях, три от най-големите централни банки в света ще обявят своите решения за монетарните си политики. Федералният комитет по отворените пазари почти сигурно ще повиши лихвените нива в САЩ с 25 базисни пункта, докато от ЕЦБ се очакват промени в бъдещите насоки. В петък ще се проведе и срещата на японската централна банка.

Потребителската инфлация в САЩ и Великобритания, продажбите на дребно в Обединеното Кралство и доклада за пазара на труда в Австралия са само част от макроикономическите данни, които ще привлекат вниманието на пазарните участници.

Има още едно важно събитие, което не е за пренебрегване. В четвъртък започва световното първенство по футбол в Русия и ако вземем за пример последният турнир от Бразилия през 2014 г., може да очакваме валутният пазар да изпадне в хибернация през следващите седмици.

В началото няма да видим най-заплетените мачове, но в последствие интересът ще нарасне и това може да отклони вниманието на трейдърите от пазарите. Ефектът от това го видяхме по време на първенството в Бразилия и седмичната графика показва, че търговските диапазони са се стеснили по време на турнира.

Отворете реална сметка в Admiral Markets

Търгувайте CFD-та върху валути, суровини, акции, индекси и ETF-и с брокер номер 1 в Германия за 2018 година.


Понеделник, 11 юни

В първия ден от новата седмица може да видим страничните ефекти от срещата на Г-7, която ще приключи в събота, а при австралийския долар влияние може да окажат и данните за инфлацията в Китай, които също ще излязат в събота сутринта.

Единствените данни от икономическия календар в понеделник, които заслужават внимание са тези за индустриалното производство във Великобритания.

Вторник, 12 юни

По време на азиатската търговия търговия, в 04:00 ще започне безпрецедентната среща на върха между щатския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

В 11:30 ще бъде публикуван доклада за пазара на труда във Великобритания и фокусът отново ще е върху данните за доходите. Очакванията са заплатите с бонусите и без тях да запазят ръста си от съответно 2,6% и 2,9% за последните три месеца.

Американският календар включва важните данни за потребителските цени, които биват наблюдавани отблизо от ФЕД (FOMC). Анализаторите от Wells Fargo очакват 0,3% ръст на основния индекс на инфлацията, който е над пазарния консенсус и ще тласне годишния показател до 2,8%. След пропуска през април базовата инфлация трябва да нарасне с 0,2%, а годишния ръст на индекса на потребителските цени (базовия индекс) ще се увеличи с 2,2%, прогнозират от американската банка.

Сряда, 13 юни

В 05:00 има планирани две събития - изявлението на гуверньора на Резервната банка на Австралия Филип Лоу и данните за брутния вътрешен продукт (БВП) на Китай през първото тримесечие, които също може да имат въздействие върху австралийския долар.

По време на европейската сесия най-интересните данни ще са тези за потребителската инфлация във Великобритания през май. Пазарите очакват тик нагоре при основния показател до 2,5% г/г и оставане на нива от 2,1% г/г при базовия индекс.

В 12:00 ще излезе индустриалното производство и безработицата в еврозоната през май.

Обучение от Admiral Markets

Възползвайте се безплатно от нашите ежедневни търговски идеи (само на английски) представени от професионални трейдъри.

Най-очакваното събитие за седмицата ще е двудневната среща на Федералния комитет по отворените пазари за монетарната политика, която ще завърши с решение в 21:00ч. Предвиденото повишение вече напълно отработено от цените и вниманието ще се насочи към изявлението, актуализираните прогнози и разбира се пресконференцията на председателя на ФЕД Джером Пауъл.

"Ключовият въпрос за пазарите е дали точковата графика все още ще предполага 3 повишения за тази година или ще бъде променена в посока нагоре към 4 повишения.", твърдят анализаторите от Rabobank. "Сегашната ни прогноза е за три увеличения на лихвите през тази година(през март, юни и септември) и възходяща промяна в точковата графика през следващата седмица сама по себе си няма да промени нашето мнение.

Четвъртък, 14 юни

Австралийският доклад за пазара на труда ще бъде публикуван в 04:30ч. Пазарните очаквания са ръст на заетостта от 18 000 през май, след 26 хиляди за предходния месец и спад на безработицата до 5,5% от 5,6% през април.

30 минути по-късно ще излязат серия от данни от Китай като инвестиции във фиксирани активи, продажби на дребно и индустриалното производство на "Поднебесната империя". Те също ще засегнат австралийския долар.

В началото на европейската търговия ни очаква финалният индекс на инфлацията в Германия през май.

Продажбите на дребно във Великобритания през май ще бъдат оповестени в 11:30.

Основното събитие за деня ще е срещата на Европейската централна банка (ЕЦБ), която ще обяви решението си за монетарната политика в 14:45. От ING очакват, че ЕЦБ ще достави ясни намеци за края на стимулите като същевременно запази пълната гъвкавост. Освен това, заседанието през юли може да доведе до обявяване на удължаването на количествените улеснения с по-ниски темпове поне до декември, смятат от холандската банка.

Петък, 15 юни

Японската централна банка ще обяви решението си за монетарната политика по време на азиатската сесия.То ще бъде последвано от пресконференция на гуверньора на банката Харухико Курода. Прогнозите са, че няма да има сериозни промени в позицията на централните банкери.

В 12:00 ще бъдат публикувани финалните данни за потребителските цени в еврозоната през май, заедно с търговския баланс на валутния блок за април.

За повече информация относно бъдещи новини и събития касаещи финансовите пазари прегледайте нашия удобен икономически календар.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.