Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Най-интересното от икономическия календар в началото на юли

Юли 02, 2018 12:43


Какво може да очакваме от икономическият календар за първата седмица на месец юли?

Златото завърши месец юни на червена територия. Загубите на ценния метал бяха водени до голяма степен от поскъпването на щатски долар, което доведе до най-големите месечни загуби на златото от ноември 2016. Тогава пазарите бяха привлечени от победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ.

Цената на златото падна с 3,6% през юни, докато доларът поскъпна за трети пореден месец, на фона на ескалиращото глобално търговско напрежение. "Щатският долар е най-облагодетелстван, тъй като бе първи избор за убежище на инвеститорите", каза Гавин Уенд, старши анализатор в MineLife Pty.

През последната седмица на юни щатските индекси отбелязаха понижения, след като S&P 500 загуби 1,32%, NASDAQ – 2,37, a Dow Jones Industrial Average падна с 1,24%. Все пак, и трите индекса остават на зелена територия от началото на годината: S&P 500 +1.6%; NASDAQ 6,33% и DJIA +0,71%.

В началото на юли, икономическият календар ни предлага серия от интересни събития и данни. Разбира се, не е необичайно, че фокусът на пазарните участници пада върху доклада за пазара на труда в САЩ. Но все пак, внимание заслужават и срещата на централната банка на Австралия, и протоколите от последната среща на ФЕД. Данните за заетостта в Канада също не са за пренебрегване.

На политическият фронт пазарите ще продължат да следят с безпокойство развитието на глобалното търговско напрежение, особено това между САЩ и Китай.

Отвори реална сметка с Admiral Markets

Търгувайте новозеландски долар и още хиляди финансови инструменти с брокер номер 1 в Германия за 2018.

Понеделник, 2 юли

Първият ден от седмицата се оформя като денят на PMI индексите. Началото е по време на азиатската сесия с китайският производствен PMI на Caixin. Серията продължава по време на европейската търговия с производствените PMI на страните от еврозоната и Великобритания. И ще приключи с производствения PMI индекс на Института по доставките (ISM) в САЩ.

Вторник, 3 юли

Резервната банка на Австралия ще обяви решението си за монетарната политика в 07:30. Промени в политиката или бъдещите насоки са малко вероятни, следователно тази среща на РБА може да се окаже безинтересна.

По време на американската сесия трябва да излязат резултатите от глобалния млечен търг, които често имат влияние върху новозеландския долар.

Сряда, 4 юли

В 04:30 ни очакват данните за продажбните на дребно и търговския баланс на Австралия, които ще представляват интерес за трейдърите на австралийския долар.

Това са единствените по-значими новини от икономическия календар за деня, тъй като пазарите в САЩ ще останат затворени поради деня на независимостта.

Четвъртък, 5 юли

За 13:00, има планирано изказване на гуверньора на Английската централна банка Марк Карни.

Американският календар включва интересни събития. Доклада на ADP за заетостта в частния сектор в САЩ ще предизвика интерес, тъй като се счита за предшественик на официалния доклад в петък. Освен това, пазарните участници ще проследят отблизо протоколите от последната среща на Федералния Резерв, на която бяха повишени лихвите до диапазона 1,75%-2,00%.

Петък, 6 юли

Най-интересните данни за седмицата ще бъдат тези за пазара на труда в САЩ. Очакванията са за 190 хиляди нови работни места, а безработицата вероятно ще остане на нива от 3,8%. Както често се случва напоследък фокусът ще падне върху данните за заплатите. Прогнозите са за ръст от 0,3% за втори пореден месец.

Също в 15:30 ще излезе и доклада за пазара на труда в Канада. Заетостта в Канада падна с 49 хиляди от януари до май, а предвижданията за юни са за ръст от 20 хиляди, а безработицата да остане на нивата от предходния месец – 5,8%.

Admiral Markets - Trading Kit

Увеличете познанията си за търговията на финансовите пазари с най-новия Обучителен Пакет 2018 на Admiral Markets.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.