Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Лихвите по 10-годишните щатски облигации отново над 3% - как да го отиграете?

Май 15, 2018 18:03


Лихвите по 10-годишните щатски облигации отново се повишиха над 3%

Лихвите по 10-годишните щатски държавни облигации, се повишиха отново над изключително наблюдаваното ниво от 3%. Това доведе до ново поскъпване на долара, спрямо останалите основни валути и особено спрямо европейските валути.

Лихвите по 10-годишните щатски държавни облигации се повишиха с 2.3 базисни пункта до 3.018% на годишна база, докато тези по 30-годишните облигации добавиха 1.9 базисни пункта до 3.148% на годишна база.

Повишението на лихвите, става в среда на нови опасения, за разпад на преговорите между САЩ и Китай. Налице са притеснения, че търговски сблъсък и война между двете страни е неизбежен.

Това се очаква да инициира повишение на инфлацията, а от там и да доведе до по-силно повишение на лихвите от настоящите очаквания.

Иначе, инвеститорите са в очакване на ключовите данни за продажбите на дребно, промишлената активност и пазара на имоти, както и изказванията на някои водещи фигури от Фед.

Всички тези данни, ще дадат по-нататъшна яснота, относно бъдещата политика на резерва, по отношение на лихвите.

търгувайте с щатски и немски държавни облигации

Търгувайте с щатски облигации с брокер номер едно в Германия през 2018-та година - Admiral Markets.

Иначе, повишението на долара, вече оказа изключително негативно въздействие върху нивата на търговия на металите. Златото се върна при нива на търговия от 1 310 долара, а платината и среброто поевтиняха до 903 долара и 16.30 долара за унция.

Възможен е негативен лихвен наклон при щатските държавни облигации?

Популярният лихвен спред между 2 и 10-годишните облигации се запази при ниво от 46.6 базисни пункта, или близо до най-ниските му нива от близо десетилетие насам.

Именно за потенциално обръщане на лихвената крива, предупреди вчера Джеймс Булард. Според него, лихвената крива, може да придобие отрицателен наклон в края на тази, или началото на следващата година.


Ето как можете да отиграете лихвената ситуация.

Лихвената крива в САЩ, може да се обърне до края на тази, или началото на следващата година, коментира ръководителя на Фед Сент Луис – Джеймс Булард. Пазарното движение, при което краткосроните лихви са над дългосрочните, е традиционно за моменти преди рецисия в САЩ.

„Налице са известни рискове за обръщане на лихвите през тази, или в началото на следващата година", коментира Булард, по време на конференцията в Ню Йорк - CoinDesk Consensus 2018. „Ако това се случи, ще бъдат изпратени негативни сигнали за щатската икономика".

Инвеститорите, търсят в лихвите по щатските държавни облигации признаци, за бъдещото състояние на щатската икономика.

И макар Булард, да няма право на глас в заседанията на комитета по парична политика през тази година, той ще има – през следващата.

„Бих искал, проблемът с лихвената крива да е обект на внимание сега, а не след като се обърне. Така че, необходим е дабат по въпроса", смята още експертът."

При рисковете от обръщане на наклона на кривата, няма нужда Фед да ускорява темповете си на повишение на краткосрочните лихви, допълни още Булард.

„Моете лично мнение е, че Фед не бива да е агресивен. Това не е необходимо в ситуация, в която инфлацията е стабилна", допълни още експертът.

Пазарните участници, все още очакват две повишения на лихвите от страна на Фед през тази година. В понеделник, разликата между 5-годишните и 30-годишните щатски облигации, се понижи до 25.90 пункта, или най-малкия спред от над шест години насам.

Спредът в лихвите между 2 и 10-годишните облигации, се задълбочи до 44.30 базисни пункта в понеделник. Миналия петък обаче, спредът достигна 41 базисни пункта, или най-малко от март 2010-та година насам.

Как може да отиграете ситуацията с лихвите на облигационните пазари?

На облигационните пазари, се случва още нещо невиждано до сега. Лихвите по 2-годишните щатски облигации се търгуват с рекорден спред, спрямо същите облигации, издадени от Германия.

Спредът между двата типа облигации достигна ниво от над 3%, което не се беше случвало от падането на берлинската стена през 1989-та година.

Рекордната разлика, между щатските и немските краткосрочни облигации, до голяма степен, озадачават инвеститорите, защото традиционно те имат склонност да се движат в тандем – предвид на факта, че държавните облигации на двете страни се смятат за едни от най-сигурните в света на дълговите инструменти.

Експерти, започват да изразяват мнение, че колкото повече се разширява спреда между двата типа облигации, толкова по-големи стават възможностите за арбитраж, като инвеститорите ще прибягват до къса продажба на немските и покупка на щатските облигации. Тази стратегия, би им донесла печалба, в случай, че спредът се върне към нормалните си исторически стойности.

Две са причините за разширяване на спреда между 2-годишните немски и щатски облигации:

На първо място, влошаване на икономическите данни в Европа, в сравнение със САЩ, което може да инициира по-нататъшна инверсия между монетарните политики на двете централни банки.

Индексът, относно икономическата изненада на Bloomberg за Европа, се понижи до отрицателни стойности, докато този в САЩ, все още остава на положителна територия.

В първия ден на седмицата, данните за PMI индекса за сектора на услугите и промишлеността в еврозоната, Германия и Франция, превиши средните очаквания на анализаторите, но все още сочи, че Европа остава на „по-ниска скорост" спрямо САЩ.

На второ място, ЕЦБ се очаква да продължи да изостава зад Фед, по отношение на повишението на лихвите и премахване на стимулите. Стимулите се очаква да бъдат премахнати едва през септември на тази година, а първото повишение на лихвите, да се случи през следващата година.

Спредът, при лихвите между немските и щатските облигации започна да се повишава, след като ЕЦБ предприе масирана политика за обратно изкупуване на облигации, дори след като Фед реши да нормализира монетарната си политика.

И ако ЕЦБ, не предприеме мерки за нормализиране на монетарната си политика, или пък закъснее с тези мерки, то може и да не се очаква скоро време, спредът между облигациите на немските и щатските облигации да се нормализира скоро.

По-нататъшна яснота, относно бъдещата политика на ЕЦБ, по отношение на лихвите и монетарните стимули, се очаква да се даде през тази седмица, след заседанието на европейската централна банка.

ежедневни търговски идеи за търговия

Вижте как търгуват професионалните трейдъри и се възползвайте от тях напълно БЕЗПЛАТНО, в ежедневните уебинари на Адмирал Маркетс - "Търговски Идеи". Всеки ден от 12:00 часа по обяд, местно време.

Ако нямате възможност да гледате идеите в реално време, не се тревожете, можете да направите това в YouTube канала на Адмирал Маркетс. Приятно гледане...

Как можете да отиграете рекордния спред между 10-годишните щатски и немски облигации?

Всъщност почти рекорден е спреда не само при 2-годишните, но и при 10-годишните щатски и немски облигации. Доходността на 10-годишните щатски облигации е 2.962% на 24-ти април, което е най-високото им ниво от юни на 2011-та година. Това е по-висока доходност от тази постигната през февруари, когато станахме свидетели на срив за индексите, а доходността на 10-годишните облигации достигна 2.952% на годишна база.

В същото време, доходността на 10-годишните немски облигации е 0.612% на годишна база. Или спреда между щатските и немските облигации е при ниво от 2.35%, което също е близо до рекордните стойности, при двете облигации.

Ако смятате, че доходността по 10-годишните немски облигации е „несправедливо ниска", спрямо тази по щатските облигации и спреда ще се понижава към традиционните си исторически стойности, то можете да направите един арбитраж между двата типа облигации.

Тоест да продадете немските 10-годишни облигации и да купите 10-годишните щатски облигации. Предвид на това, че цените на облигациите се движат в противоположна на доходността им посока, ще реализирате печалба при тази стратегия, ако спреда между двата типа облигации се стесни.

търгувайте с държавни облигации с Admiral Markets

Търгувайте с 10-годишни щатски и немски облигации, при изключително конкурентни условия - с брокер номер едно в Германия за 2018-та година.

Това може да се случи по няколко начина. Повишение на лихвите по 10-годишните немски облигации с по-високи темпове от потенциално повишение на 10-годишните щатски облигации, или спад на лихвите по 10-годишните немски облигации, но с много по-слаби темпове от този по 10-годишните щатски облигации. Разбира се има един идеален вариант, при който лихвите по 10-годишните немски облигации се повишават, а тези по 10-годишните щатски – намаляват…

Инвеститорите трябва да имат в предвид, че при следване на подобна арбитражна стратегия, биха отбелязали загуба, ако спредът между двата типа разглеждани облигации продължи да се разширява.

Още по темата:

Топ 10 причини защо форекс пазарите са най-добрите пазари за търговия

Най-добрите валутни двойки за търговия

Най-добрите стратегии за търговия

Стратегия за скалпиране на 1-минутна графика

Търговията носи риск: Настоящият материал се предоставя единствено с аналитичен характер и не е съвет или препоръка за търговия с финансови инструменти, или други активи. Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.

Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.