Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Ливъридж до:
    1:30 за непрофесионални клиенти,
    1:500 за професионални клиенти
  • FSCS защита
  • Защита от негативен баланс
ПРОДЪЛЖИ
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.

Какво предстои на форекс пазара през тази седмица?

Януари 22, 2018 10:40

Първият ден на новата седмица ще е изключително слабо наситен на ключови макроикономически данни. От Азия и САЩ ще липсват, някакви по-съществени данни.

Първите резултати от Европа, ще дойдат от Испания и Гърция и ще са свързани с данните за текущата сметка на двете страни.

Следва месечния доклад на немската централна банка, който ще бъде оповестен един час след обяд.

Час преди отварянето на щатските пазари, ще бъдат изнесени данните за продажбите на едро в Канада. Те се очаква да са се повишили с 0.5% на месечна база през ноември.

Малко след това, ще бъдат оповестени и данните за равнището на безработица в Мексико, която се очаква да възлезе на 3.3% декември на миналата година. Това би било понижение, спрямо нивото на безработица от 3.4% месец по-рано.

Във вторник сутринта, вниманието на инвеститорите ще е насочено към решението на японската централна банка относно лихвите. Те се очаква да бъдат запазени при ниво от -0.1%. Това, което ще е по-важното обаче, ще е какво ще кажат официалните представители на банката, относно бъдещата политика по изкупуване на облигации.

Малко по-късно, отново от Япония, ще дойдат и данните за индекса на бизнес активността. Той се очаква да отбележи ръст от 0.9%.

Рано сутринта във вторник, реалност ще станат данните за инфлацията в Сингапур. Тя се очаква при ниво от 0.6% на годишна база.

По-късно, данни за инфлацията, ще бъдат оповестени и за Хонконг. Там, тя се очаква да е в размер на 1.8%. От Великобритания, ще бъдат изнесени резултатите за нетните заеми в обществения сектор, както и разходите за обществения сектор.

регистрирай се за безплатен уебинар с професионални трейдъри

Вижте как търгуват професионалистите, всеки ден в безплатен уебинар, организиран от Admiral Markets.

Едни от най-важните данни за деня, ще са свързани с индекса на института ZEW за текущите условия и икономическите очаквания в Германия, а час по-късно, точно по обяд – и за еврозоната.

Индексът на икономическите очаквания, се очаква да се подобри до 17.9 пункта в Германия и до 30 пункта в еврозоната.

По-важните данни от САЩ, ще са свързани с доклада от Червената книга, както и индекса на промишлеността на Фед в Ричманд.

Третият ден на седмицата също ще е много наситен на ключови макроикономически новини. Той ще стартира с индекса на водещите индикатори на Westpac за Австралия.

Следват ключови данни от Япония, свързани със стоковия баланс, индекса на водещите и съвпадащите индикатори.

От Франция, реалност ще станат данните за бизнес доверието и прогнозния индекс за бизнес активността в сектора на промишлеността и услугите. Същият индекс, ще бъде изнесени и за Германия и еврозоната, около час по-късно.

Инвеститорите ще следят още за индекса на производствените цени в Испания.

Следва, серия от ключови данни за Великобритания, свързани със средните месечни доходи, равнището на безработица на института ILO, промяната в броя на безработните и индекса за молбите за безработица на MBL.

Погледът на инвеститорите ще се насочи след това към САЩ, откъдето ще станат реалност данните за индекса МВА за молбите за ипотечни кредити, индекса на цените на жилищата и прогнозния индекс на бизнес активността в сектора на промишлеността и услугите. Ще бъдат изнесени още ключовите данни за продажбите на готови жилища, както и за запасите на петрол и петролни продукти в САЩ.

Четвъртък ще мине под знака на срещата на ЕЦБ. Всички инвеститорски погледи ще са насочени към коментарите на Драги, относно бъдещата политика на банката по отношение на програмата за обратно изкупуване на активи. Много е възможно, Драги да се опита да окаже низходящ натиск върху единната валута, по подобие на срещата на банката през септември.

Отвъд срещата на ЕЦБ, инвеститорите ще следят още потребителското доверие на GFK в Германия и Швеция, равнището на безработица в Норвегия и Испания.

От Швеция, реалност ще станат данните за индекса на производствените цени и безработицата.

Час преди обяд, от Германия, реалност ще станат данните за текущите условия и икономическите очаквания на института IFO, както и за бизнес климата на същия институт.

По същото време, ще бъдат оповестени и резултатите за индустриалните поръчки и продажби в Италия, както и решението на норвежката централна банка относно лихвите.

От Канада ще бъдат изнесени ключовите данни за продажбите на дребно, като същите резултати ще бъдат оповестени и от Мексико.

Първоначалните молби за помощи за безработица, продажбите на нови жилища, индекса на водещите индикатори и стоковия баланс, ще са данните за които ще следят инвеститорите, свързани с щатската икономика.

Последният ден на седмицата, ще стартира с данните за инфлацията в Япония. Тя се очаква при ниво от 0.9% на годишна база.

Следват данните за равнището на безработица и индустриалното производство в Сингапур.

Първите резултати от Европа, ще дойдат от Франция и ще са свързани с потребителското доверие. От Швеция, ще бъдат изнесени резултатите за продажбите на дребно и търговския баланс, а от еврозоната – за паричния агрегат М3.

безплатна демо сметка

Тествайте как важните икономически данни, ще се отразят на търговията, без риск от реална загуба на капитал - с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Най-важните данни от Европа, ще са от Великобритания. Те ще са свързани с ръста на БВП на Великобритания и ще показват как се отразяват преговорите с ЕС за излизане от границите на ЕС. Средните очаквания на анализаторите са за повишение от 1.4% на годишна база. В допълнение, ще бъдат оповестени и резултатите за индекса на сектора на услугите в страната, очакван да е нараснал с 0.4% през ноември на миналата година.

От Канада, ще бъдат изнесени данните за инфлацията, прогнозирана при ниво от 2% на годишна база през декември.

Данните за ръста на БВП и прогнозната инфлация в най-голямата световна икономика, ще са другите най-важни данни, които потребителите ще очакват. Ще бъдат изнесени още данните за поръчките на трайни стоки в най-голямата световна икономика.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.