Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Какво ни предлага икономическият календар за 9-13 юли?

Юли 09, 2018 11:04

Икономически календар - Admiral Markets

Какво да очакваме от икономическия календар през новата седмица?

През миналата седмица новозеландският долар се оформи като най-добре представящата се основна валута. Въпреки че се понижи до двегодишно дъно срещу американския си колега в понеделник, новозеландският долар направи 4-дневна силна серия и NZD/USD завърши седмицата с печалба от почти 1%. Щатският долар пък оказа на другия на класацията и се представи най-слабо.

Като цяло седмицата бе волатилна, но промените не бяха големи.

Втората седмица на месеца по принцип не предлага вълнението на първата. Въпреки това, икономическия календар предлага няколко акцента преди началото на отчетите след две седмици. Най-интересните данни от САЩ ще бъдат тези за потребителските цени, които се следят отблизо от ФЕД. Освен тях, сериозно внимание заслужават и докладите за БВП на Великобритания и търговския баланс на Китай.

Не трябва да пропускаме и срещата на Канадската централна банка за монетарната политика, която ще се проведе в сряда. Интересно е да видим дали централните банкери на Канада са готови да продължат с повишаването на лихвените нива.

Пазарните участници ще продължат да следят с тревога развитието на глобалната търговската война.

Отворете реална сметка с Admiral Markets

Отворете реална сметка в брокер номер 1 в Германия за 2018 година - Admiral Markets и изберете дали искате да бъдете професионалист или да търгувате при непрофесионални условия.

Понеделник, 8 юли

В първият ден от седмицата няма важни събития със сериозен потенциал да раздвижат пазарите.

Вторник, 9 юли

В Азия ни очаква индексът на потребителските цени от Китай за месец юни. Тези данни могат да се отразят на австралийския долар (AUD) поради корелацията между китайската и австралийската икономика.

В 11:30 ще бъде публикувана серия от данни от Великобритания като най-важните от тях са търговския баланс и промишленото производство на Обединеното Кралство през май.

Резултатите от проучването на института ZEW за икономическите настроения в Германия и еврозоната ще излязат в 12:00.

Сряда, 10 юли

Американският календар включва данните за производствените цени (PPI) в САЩ за юни и доклада на EIA за петролните запаси през последната седмица.

Основното събитие за деня ще е срещата на Канадската централна банка. Според пазарите КЦБ трябва да повиши лихвите. Но от National Bank Financial очакват канадските централни банкери да запазят сегашните нива. "Може да се каже, че банката има зелена светлина от инфлацията да продължи с по-нататъшната нормализация на политиката. Въпреки това, влошаването на перспективите за глобалната търговия, след последната среща, може да накара Канадската централна банка да направи пауза в цикъла по затягане", завиха от NBF.

Срещата на Канадската централна банка ще бъде последвана от пресконференция на гуверньора на банката Стивън Полоз в 18:15.

Управителят на Английската централна банка пък има планирано изявление за 18:35.

Безплатна демо сметка от Admiral Markets

Тествайте търговията на финансовите пазари без никакъв риск за вашия капитал с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Четвъртък, 11 юли

В 09:00 ще излезе индексът на потребителските цени в Германия за юни.

Европейската централна банка ще публикува протоколите от последната си среща за паричната политика в 14:30.

По време на американската търговия ще излязат серия от данни като потребителската инфлация, първоначалните молби за помощи от безработни и реалните доходи. Разбира се фокусът ще падне върху сведенията за инфлацията за юни. Пазарните анализатори очакват ръст от 0,2% м/м на индексът на потребителските цени, колкото през предишния месец. Това ще тласне растежа на годишна база до 2,3%, от 2,2% преди това.

Петък, 12 юли

В последния ден от седмицата най-интересните сведения ще дойдат от Китай. Това ще са номерата за търговския баланс, за които очакванията са за увеличаване на излишъка до 27,20 милиарда долара, от 24,90 милиарда. Износът вероятно ще нарасне с 10,2% спрямо година по-рано, а вносът ще се увеличи с 22,0%.

Търговският баланс на Китай ще бъде проследен отблизо, заради разгорялата се глобална търговска война между САЩ и Китай.


Безплатно обучение от Admiral Markets

Повишете вашите знания и умения за търговията на финансовите пазари с най-новия безплатен Обучителен пакет 2018 на Admiral Markets.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.