Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Ливъридж до:
    1:30 за непрофесионални клиенти,
    1:500 за професионални клиенти
  • FSCS защита
  • Защита от негативен баланс
ПРОДЪЛЖИ
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.

Какво ни предлага икономическия календар за 30 юли – 3 август?

Юли 30, 2018 12:33

икономически календар - Admiral Markets

Какво да очакваме от икономическия календар за следващата седмица?

През изминалата седмица основните събития бяха срещата на Европейската централна банка и данните за БВП на САЩ за второто тримесечие на 2018. И докато ЕЦБ не направи промени в насоките за политиката си, то БВП на САЩ нарасна с най-бързите си темпове от 2014 година.

Въпреки това силните данни за щатската икономика, американските индекси отбелязаха спад в петък. Той се дължи донякъде и на разочароващите отчети за второто тримесечие на Фейбук, Туитър и Интел. Все пак два от трите най-големи американски индекси завършиха седмицата на положителна територия S&P 500 +0,61% и Dow Jones +1.57%. Докато NASDAQ 100 се понижи с 1,06%.

На Форекс пазара повечето основни валутни двойки останаха без сериозни промени за седмицата. Изключение прави USD/CAD, която отбеляза малко по-сериозен спад.

През следващата седмица ни очакват още много интересни събития като срещите на Японската и Английската централни банки, както и на ФЕД. Освен това има и доста интересни икономически данни. Фокусът на трейдърите отново ще се насочи към доклада за пазара на труда в САЩ за юли, който ще излезе в петък следобед. Внимание заслужават и данните за потребителската инфлация и БВП на еврозоната, PMI индексите на Института по доставките (ISM) в САЩ, личните потребителски доходи в Съединените щати и месечните данни за БВП на Канада.

Освен планираните събития от икономическия календар, пазарните участници трябва да следят отблизо и Туитър акаунтът на президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Отворете реална сметка с Admiral Markets

Започнете да търгувате с над 7000 финансови инструмента с регулиран брокер като Admiral Markets.

Понеделник, 30 юли

В първият ден от седмицата икономическият календар изглежда рехав. Внимание заслужават единствено данните за потребителската инфлация в Германия и неуредените продажби на жилища в САЩ.

Вторник, 31 юли

По време на азиатската сесия ще излезе решението на Японската централна банка за монетарната политика. Макар че е невъзможно да се изключи лека промяна политиката на ЯЦБ през следващите месеци, много малко вероятно е банката да иска да се откаже от изключително адаптивните си политики в момента. "Очакваме японската йена да поевтинее след срещата на ЯЦБ. Виждаме USD/JPY нагоре до 113.0 в 6-месечна перспектива", споделиха от Rabobank.

В 12:00 ни очакват важни данни за еврозоната като потребителската инфлация, БВП и безработицата.

Базовите лични потребителски разходи в САЩ, които са предпочитана от Федералния резерв мярка за инфлацията, ще бъдат публикувани в 15:30.

По същото време ще излязат и данните за БВП на Канада за месец май. Пазарният консенсус е за ръст от 0,3% м/м, след 0,1% преди това.

Сряда, 1 август

Данните за заетостта в Нова Зеландия ще излязат в 01:45.

По време на европейската търговия ще бъдат оповестени производствените PMI индекси за страните от еврозоната и за целия блок.

Основното събитие за деня ще е срещата на Федералния резерв за монетарната политика. Пазарите оценяват възможността за повишение на лихвите на скромните 1,3%. Следователно фокусът ще падне върху изявлението на централните банкери, където сериозни промени също са малко вероятни.

Безплатна демо сметка от Admiral Markets

Търгувайте решението на ФЕД и всички важни други важни финансови новини без риск за вашия капитал като отворите безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Четвъртък, 2 август

В четвъртък вниманието на трейдърите ще се насочи към срещата на друга централна банка – Английската. По-рано този месец гуверньорът Марк Карни имаше изявление, в което говори за два възможни пътя за британската икономика: "един сравнително неравен" и "другият относително гладък". Шансовете за повишение на лихвите се понижиха леко до 77,5% от 84,7% преди седмица. Пазарите имат някои големи тревоги за срещата през следващата седмица и тя ще бъде интересно събитие.

Петък, 3 август

По време на търговията в Азия ще излязат протоколите от срещата на японската централна банка, която ще се проведе по-рано през седмицата.

Както всеки първи петък на месеца трейдърите и инвеститорите тръпнат в очакване на доклада за пазара на труда в САЩ. Според анализаторите на канадската банка CIBC, назначаването ще успокои и ще се върне към тенденцията с около 182 хиляди нови работни места, а безработицата вероятно ще се понижи с два тика до 3,8%. "Заплатите продължават да разочароват през лятото, въпреки затягането на пазара на труда. Все пак може да видим ускорение на растежа до 0,3% м/м. Това ще остави годишния процент непроменен на 2,8%"

Безплатен Обучителен Пакет 2018

Увеличете знанията и уменията си за търговията на финансовите пазари с новия безплатен Обучителен Пакет 2018 от Admiral Markets.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.