Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Ливъридж до:
    1:30 за непрофесионални клиенти,
    1:500 за професионални клиенти
  • FSCS защита
  • Защита от негативен баланс
ПРОДЪЛЖИ
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.

Какво ни предлага форекс календарът за 13-17 август?

Август 13, 2018 14:45

Форекс календар Admiral Markets

Ще продължи ли доминацията на щатския долар?

Изминалата търговска седмица ни показа още веднъж мощен щатски долар, който бе победен само от стабилната японска йена. Нискорисковите настроения, породени от притесненията за глобалната търговия, подкрепиха убежища като йената и швейцарския франк, който се нареди на трето място.

Съвсем очаквано, в другия край на класирането останаха високодоходни валути като новозеландски долар, британски паунд и австралийски долар. Освен това, в последния ден от седмицата, доминиращият долар достигна 13-месечен връх срещу еврото.

През следващата седмица икономическия календар е изпълнен с данни от Обединеното Кралство. Най-важните от тях ще са доклада за пазара на труда, инфлацията и продажбите на дребно за юли. Ще е интересно да видим пазарната реакция на паунда след тези сведения на фона на сериозните Брекзит опасения.

Освен данните за Обединеното Кралство, внимание заслужават данните от Китай във вторник, продажбите на дребно в САЩ, както и числата за потребителската инфлация в еврозоната и Канада.

На политическия фронт, пазарните участници ще продължат да следят Брекзит преговорите, развитието на глобалната търговска война и разбира се Туитър акаунтът на президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Започнете да търгувате всички съществени фундаментални новини от форекс календара с реална сметка от регулиран брокер като Admiral Markets.

Отворете реална сметка с Admiral Markets

Понеделник, 13 август

В първия ден от нова седмица няма събития, които да са със съществено значение за пазарите.

Вторник, 14 август

По време на азиатската сесия ще излязат данни за Китай. Те включват индустриалното производство, продажбите на дребно и инвестициите във фиксирани активи до юли. Трейдърите на австралийския долар трябва да внимават за тези данни.

В 09:00 ще бъдат публикувани сведения за най-голямата икономика в еврозоната – немската. Очакват ни потребителската инфлация и БВП за второто тримесечие.

Доклада за пазара на труда във Великобритания ще излязат в 11:30. Средната стойност на безработицата за последните три месеца до юни вероятно ще се понижи с един тик до 4,2%. В същото време, средните седмични доходи нарастват сравнително стабилно с 0,2% м/м и тази тенденция вероятно ще продължи, смятат от Danske Bank.

Малко по-късно ще станем свидетели и на предварителните данни за БВП на еврозоната за второто тримесечие. Пазарният консенсус е за растеж от 0,3% м/м и 2,1% г/г за предходните три месеца да се запази.

Тествайте търговията ПРИ фундаментални макроикономически данни без риск за вашия капитал с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Безплатна демо сметка от Admiral Markets

Сряда, 15 август

Индексът на заплатите в Австралия през второто тримесечие ще бъде публикуван в 03:30ч.

По време на европейската сесия основните новини ще са за инфлацията във Великобритания. "Като цяло смятаме, че инфлационните данни ще бъдат по-интересни през второто тримесечие, тъй като смятаме, че Английската централна банка е твърде оптимистична относно перспективите за инфлацията. Нашата оценка е, че индексът на потребителските цени ще се понижи до 2,3% на годишна база от 2,4% през юни", прогнозираха от Danske.

Американският календар включва данните за продажбите на дребно в САЩ през юли. Може да видим първо понижение на продажбите за последните шест месеца поради по-слабите продажби на автомобили през месеца. Междувременно, показателят, който изключва продажбите на автомобили може да се представи малко по-добре, подкрепен от ръста в цените на бензина. Подобни данни могат да доведат до временна слабост на иначе стабилния щатски долар.

Четвъртък, 16 август

По време на азиатската търговия ще излезе доклада за пазара на труда в Австралия за юли. Пазарните очаквания са за за ръст на работите места от 15 000, а безработицата вероятно ще се запази на нива от 5,4%.

В 11:30 ни очакват данните за продажбите на дребно във Великобритания през юли. Въпреки че те не са най-важния икономически индикатор, пазарите имат тенденция да реагират на тези числа. Трябва да се отбележи, че той е изключително волатилен.Американският календар включва разрешенията за строителство, първоначалните молби за помощи от безработни и производствения PMI индекс на ФЕД Филаделфия. По принцип тези данни имат ограничено влияние върху щатския долар.

Петък, 17 август

В последния търговски ден за седмицата икономическият календар изглежда рехав.

Увеличете вашите знания и умения за търговията на финансовите пазари с нови безплатен Обучителен Пакет 2018 от Admiral Markets.

Безплатен Обучителен Пакет от Admiral Markets


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.