Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Какво накара озито да се срине

Май 04, 2016 13:06

Резервната банка на Австралия изненадващо намали лихвените проценти, поeмайки по миролюбивия път. Пазарите бяха нерешителни преди събитието, без конкретно решение отчетено в цената.

Когато новината, че Глен Стивънс и колегите му са решили да изберат още по-нисък лихвен процент премина веднага от някои банки към техните клиенти, австралийският долар се срина по надолу чак до 0.7483. Австралийският индекс AS30 се вдигна нагоре с +2%.

RBA оряза процентите

RBA продължиха да се оплакват за обменния курс в изявлението си. Това може да е и основната причина за понижението, въпреки че те цитираха по-ниската инфлация. Наистина, разочароващото четене на инфлацията, видяно миналата седмица предизвика по-високи очаквания за намаляване на лихвата. В допълнение Резервната банка на Австралия понижи очакванията си за БВП и повиши прогнозите си за разширяването на дефицита.

Що се отнася до Китай действията, предприети от властите в Пекин са разглеждани в положителна светлина. Но докато това не подкрепи краткосрочната перспектива за растежа, те все още виждат несигурност за световната икономика като цяло и споменават за настройки на политиката.

А какво да кажем за пазарът на жилища? На теория, покачващите се цени на жилища е трябвало да попречат на RBA да действа. Е, те просто казват, че са взели "под внимание" това.

И какво следва? Някои търговски банки очакват по-нататъшни съкращения в следващите няколко месеца, като някои определят дългосрочните цели на 1.25%.

RBA удари AUD/USD

AUD/USD всъщност напредна към освобождаването на новината, достигайки ниво от 0.7718, преди да бъде ударена тежко от RBA и да спадне с над 150 пипса. Двойката достигна най-ниското си ниво от март. Спадът спря след преодоляване на психологически важното ниво 0.7500.

От фундаментална гледна точка, подкрепа може да стане отсъствието на намек от управляващия RBA Стивънс за още едно орязване на лихвения процент в близко бъдеще. Пазарът оценява вероятността от орязване на процента на заседанието им през юни с 10%, а по време на срещата през юли - 26% шанс.

От техническа гледна точка, двойката се приближи до силна зона подкрепа около 0.7490 - минимум от 7 април. Следващата такава е при 0.7476 - минимума от 24 март. Долната линия на Болинджър бендс е при 0.7463. Дневно закриване под нея би било мечи сигнал. Съпротива имаме при 0.7533, последвана от 0.7600.

депозит бонусСилвия Велчева

Admiral Markets

Предупреждение за риск
Този материал е само с информационна цел и не трябва да се разглежда като предложение, препоръка или съвет да купувате или продавате финансови инструменти, нито има претенция да съдържа официална информация за термините. Ние не гарантираме, че тази информация е пълна и прецизна. Всички становища или мнения, изразени в материала не отразяват непременно тези на Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS и Admiral Markets AS. Освен ако не е указано друго, всяка финансова информация, предадена в този материал е само ориентировъчна, подлежи на промяна и не представлява предложение за сделка на дадена котировка на цена. Admiral Markets UK Ltd е лицензирана и регулирана за провеждане на инвестиционна дейност от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство, FRN 595450. Допълнителната информация за това може да бъде намерена на интернет страницата на Органа за финансов надзор. Седалището на Admiral Markets UK Ltd е 16 St Clare Street, Лондон, EC2V 7JN. Регистрационният номер е 08171762. Admiral Markets UK Ltd също се регулира от Директивата за пазарите на финансови инструменти (MiFID) по отношение на други служби в рамките на ЕС в рамките на паспортния режим на MiFID. CFD/Forex търговията е продукт с ливъридж и носи висока степен на риск. Не трябва да търгувате CFD или спот валутна търговия, освен ако не сте разбрали същността на CFD и/или спот валутната търговия, как те работят, как можете да реализирате печалба или загуба и степента на излагането на риск и загуби. Моля обърнете внимание, че загубите могат да бъдат неограничени и никакъв депозит или друга сума, която сте платили (като Initial Margin (ние наричаме това Margin) или Variation Margin) ще ограничи загубите Ви. Вие трябва да се уверите, че CFD и спот валутната търговия е подходяща за Вас с оглед на обстоятелствата и финансовото Ви състояние. Вие може да загубите всичкия си вложен капитал и първоначална инвестиция. Търгувайте само с това, което можете да си позволите да загубите. Моля прегледайте детайлно предупрежденията за риск.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.