Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Какво е интересно на пазарите сега

Ноември 17, 2016 13:03


Представяме Ви актуален кратък обзор за най-търгуваните финансови инструменти от нашите клиенти.


Злато – Сентиментът е по-скоро неутрален. Коментарите на членове на Федералия Резерв за повишението на лихвата в САЩ подтискат цената на ценните метали, тъй като увеличението на лихвите ще намали атрактивността на жълтия метал. Според Bloomberg има значително ликвидиране на позиции в т. нар. ETF-и, което би могло да спре спада в цената за известно време. Въпреки че металът се намира около подкрепа сега, би било удачно да не се заемат дълги позиции.

Сребро – Същите аргументи, както при златото. По-добре е може би да се стои на страна. Специфично при среброто е, че предлагането е доста по-малко отколкото при златото, но пък пазарът е доста по-фрагментиран, което пречи за т.нар. price disclosure. Нивото от 16.00 за унция, би било атрактивно за покупки.

USD/JPY – Сентиментът е по – скоро бичи, въпреки текущата корекция. Централната банка на Япония става все по агресивна в монетарнитте си стимули и обяви неограничени покупки на краткосрочни облигации на свободния пазар.

EUR/USD – Пазарните настроения са мечи. Двойката се разпродаваше силно последните дни, особено докато спредът на доходността между двугодишните немски и американски облигации удари 10-годишно дъно. Има известно прибиране на печалби (short squeeze). Референдумът в Италия, както и изборите във Франция и Австрия са основни макро рискове за еврото.

AUD/USD - Сентиментът е по-скоро мечи. Спадът при стоките оказва негативно влияние върху австралийския долар. Тази сутрин, промяната в заетостта в Австралия се повиши с 9.8 хил., което бе по-малко от очакванията за 20 хил.

GBP/USD - Пазарът е по-скоро неутрален. Централната банка на Англия вече не търси понижаване на лихвените проценти през тази година и по думите на управителя на АЦБ, Марк Карни банката има неутрална нагласа за монетарната политика в бъдеще.

DXY - Докато инвеститорите разпродават облигациите на САЩ, корекциите при зелените пари ще са кратки и плитки. Десетгодишните облигации достигнаха доходност от 2,3% в понеделник, най-доброто ниво тази година. Това силно подкрепя долара.

DAX - Настроенията са по-скоро неутрални. Референдумът в Италия, както и изборите във Франция и Австрия са основни макро рискове за Еврозоната, но икономическите показатели бележат подобрение. В понеделник сентимент индикаторът ZEW (измерва оценката на институционалните инвеститори и анализатори за икономиката през идващите 6 месеца) за Еврозоната се повиши до 15.8, над очакванията за 14.3.

OIL - Сентиментът е по-скоро неутрален. Представители на ОПЕК и Русия ще се срещнат в Доха тази седмица, за да обсъдят възможностите за намаление на добива, но запасите на суровината в САЩ отбелязаха силно повишение вчера.


Вихрен Молевски,

Admiral Markets

Предупреждение за риск:

Минали резултати не са непременно показателни за бъдещите резултат.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.


Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.