Какво да търгуваме на пазарите тази седмица

Юли 05, 2016 13:06

Silver

Докато голяма част от фокуса бе върху златото през последните десет дни, след като ефекта на Brexit референдума продължава да се носи на пазарите, среброто скочи рязко в петък и понеделник. Миналата седмица ценовото действие измести метала твърде далеч и по-високо от бившата зона на съпротива при $ 18 за унция, за да тества психологическото ниво $ 20.

След известна забележителна възходяща инерция, среброто може би е достигнало своя връх и в резултат на това може да даде на заден ход. В действителност, металът сега е по-вероятно ще се оттегли назад, за да тества най-близката подкрепа и евентуално може да консолидира между 19.105 или 18.492. Понеже пазарът вече започва да се връща към нормалното си състояние, среброто може да изтрие последните си печалби по-бързо.

На първо място, на дневна графика има редица технически индикатори, които сигнализират, че металът е готов да направи този низходящ ход в следващите сесии. Осцилаторът RSI е силно свръхкупен, които може би е показателно защо пазара до голяма степен отхвърля опитите на среброто да пробие над 20.00.

След проваленият опит за пробив, металът падна и в момента тества 23,6% нивото на Фибоначи корекция при 19,865.


Дневна графика на среброто - следете директно в браузъра си или с помощта на мобилното приложение (Android или iOS - кликнете за изтегляне)

Това ценово ниво е вероятно да бъде доказано като повратна точка в резултат на промяната в показанието на индикатора Parabolic SAR на четиричасовата графика. Въпреки, че низходящия тренд може да се оформя, за да изпрати двойката обратно към следващата подкрепа, следва да се отбележи, че металът вероятно може да се затрудни с пробива под 23,6% нивото на подкрепа на Фибоначи, което може да ограничи низходящия потенциал.

Ако нивото 19.864 бъде пробито надолу, металът може да се върне назад до нивото 38,2% и да формира модел на консолидиране. Ако тази подкрепа издържи, среброто най-вероятно ще се придвижи да образува бичи вимпел или възходящ триъгълник.

В допълнение към техническия анализ, изпаряването на несигурността на пазара започва да се усеща само по себе си. По-конкретно, има отлив на капитали от инвестициите в активи-убежища и среброто сега следва пазарните настроения.

Тъй като металът поскъпна на фона на несигурността около Brexit, е доста очевидно защо сега е настроен да спадне щом голяма част от праха се е слегнал. Въпреки това, ако настъпи друг шок за пазарите, това би могло да подкрепи среброто отново.

В крайна сметка, скорошното изпълнение на среброто бе забележително. И техническия и фундаменталния анализ към дадения момент дават сигнали, че металът е надценен и затова е настроен да се срути.

Все пак, хвърляйте по едно око на стоката, тъй като метала може първо да консолидира преди да направи каквито и да било големи маневри.

А как успяхте Вие да отиграете Brexit? Изпратете ни скрийншот на най-добрата си сделка (процентна възвръщаемост) от 1.07 - 10.08.2016 и може да спечелите уникална 6-дневна all inclusive почивка за двама в Гърция, Йонийско море. Вижте повече детайли как да участвате ТУК.


Силвия Велчева,

Admiral Markets

Предупреждение за риск
Този материал е само с информационна цел и не трябва да се разглежда като предложение, препоръка или съвет да купувате или продавате финансови инструменти, нито има претенция да съдържа официална информация за термините. Ние не гарантираме, че тази информация е пълна и прецизна. Всички становища или мнения, изразени в материала не отразяват непременно тези на Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS и Admiral Markets AS. Освен ако не е указано друго, всяка финансова информация, предадена в този материал е само ориентировъчна, подлежи на промяна и не представлява предложение за сделка на дадена котировка на цена. Admiral Markets UK Ltd е лицензирана и регулирана за провеждане на инвестиционна дейност от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство, FRN 595450. Допълнителната информация за това може да бъде намерена на интернет страницата на Органа за финансов надзор. Седалището на Admiral Markets UK Ltd е 16 St Clare Street, Лондон, EC2V 7JN. Регистрационният номер е 08171762. Admiral Markets UK Ltd също се регулира от Директивата за пазарите на финансови инструменти (MiFID) по отношение на други служби в рамките на ЕС в рамките на паспортния режим на MiFID. CFD/Forex търговията е продукт с ливъридж и носи висока степен на риск. Не трябва да търгувате CFD или спот валутна търговия, освен ако не сте разбрали същността на CFD и/или спот валутната търговия, как те работят, как можете да реализирате печалба или загуба и степента на излагането на риск и загуби. Моля обърнете внимание, че загубите могат да бъдат неограничени и никакъв депозит или друга сума, която сте платили (като Initial Margin (ние наричаме това Margin) или Variation Margin) ще ограничи загубите Ви. Вие трябва да се уверите, че CFD и спот валутната търговия е подходяща за Вас с оглед на обстоятелствата и финансовото Ви състояние. Вие може да загубите всичкия си вложен капитал и първоначална инвестиция. Търгувайте само с това, което можете да си позволите да загубите. Моля прегледайте детайлно предупрежденията за риск.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.