Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
 • Leverage up to:
  1:30 for retail clients,
  1:500 for professional clients
 • FSCS protection
 • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Какво да очакваме през 2017 от Великобритания и GBP

Януари 18, 2017 08:37

В понеделник GBP/USD отвори с гап надолу след редица изказвания относно излизането на Великобритания от ЕС. Днес в 13.45 се очаква премиерът Тереза Мей да очертае по-конкретен план за излизане на Обединеното кралство от ЕС, като вероятно британците ще напуснат и единния пазар и митнически съюз с ЕС. За такива събития може да следите на нашия Форекс календар.

За такива случаи само Admiral Markets предлага функцията Защита от волатилност, с която можете предварително да модифицирате поръчките си, за да бъдат затворени на определени нива, които са значително по-благоприятни в сравнение, ако фунцията не е налична.

От фундаментална гледна точка важните, според нас, индикатори показват следното:

САЩ:

 • PMI ( Purchasing Managers' Index) плюс 54.1
 • Условия на търговия (Terms of Trade, стойността на износа към стойността на вноса) 100 пункта
 • Текущата сметка към БВП ( Current acccount to GDP) е минус 2.7% на САЩ

Великобритания:

 • PMI (Purchasing Managers' Index) плюс 56.7
 • Условия на търговия (Terms of Trade) 101 пункта
 • Текущата сметка към БВП ( Current acccount to GDP) е минус 5.2% на Великобритания

От гледна точка на монетерната политика, основната лихва в САЩ е 0.75%, а във Великобритания е 0.25%. Т.е. фундамента е леко в полза на САЩ.

Долната графика показва Паритета на покупателната сила (бежова крива, purchasing power parity), късите позиции във фючърси на т.нар. големи спекуланти върху GBP (червена крива) и валутния курс GBP/USD.

Паритета на покупателната сила (най-общо това е количеството валута за покупка на определено количество стоки за всеки две страни) показва, че GBP е значително под средната си стойност (нивото 0%, дясна скала), т.е. е изключително евтин спрямо USD. В същото време големите спекуланти на фючърсните борси в САЩ са екстеремно къси (heavy net short). В миналото, когaто е имало съвпадение на тези два показателя това е показвало точки на обръщане на досегашния тренд. Имайте предвид, че това е средносрочен сигнал в рамките на поне няколко месеца и не е подходящ за търговия на графики под 1 ден.

От техническа гледна точка, двойката отвори с гап надолу вчера, но се отблъсна нагоре от зоната на подкрепа около 1.2100. Има формирана ясно изразена бича дивергенция на цената с индикатора MACD. Във възходяща посока първа по-силна съпротива очакваме около 1.2300, където се намира низходящата тренд линия на 4 часа.

Малкия прозорец на графиката е част от приложението MetaTrader4 Supreme Edition, който показва цената на непосредствено по-ниската времева рамка. В него виждаме, че на 1 час цената е формирала фалшив низходящ пробив с бичи пин бар съчетано с бича дивергенция на цената с индикатора MACD, което е доста надежден технически модел.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Източник: Вихрен Молевски, Admiral Markets

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестирате или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 59545


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.