Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Какво да очакваме от най-ликвидните инструменти

Октомври 13, 2016 11:58

Постепенно се увеличава вероятността от увеличение на основната лихва от Федералния Резерв. На последното заседание на Фед през септември трима членове гласуваха за повишение на лихвата. В момента пазарните котировки на фючърсите върху краксрочните лихви на федералните фондове оценяват вероятността за повишение на 63.3%.

Пазарите остават силно чувстителни към всеки по-ясен сигнал за затягане на монетараната политика в САЩ.Така че, следете речта на Йелън в петък за по-нататъшни индикации. Фактори, които биха забавили повишението на лихвата биха били данни за забавянето на инфлацията, геополитическите рискове, противоречивите данни за пазара на труда. Всичко това са предпоставки, ако не за тайминга за лихвената политика на Фед, то поне за увеличаване на волатилността. Също така предстоят и президентски избори в САЩ на 08 ноември.

Относно британският паунд основен макро фактор, който ще влияе силно е процеса на излизане на Великобритания от ЕС. Министър-примиерът Мей предлага на Парламента по-твърд подход за излизане от блока. Ако наделее нейната гледна точка, това би било още по-негативно за паунда.

Данните от Еврозоната вчера показаха повишение на индустриалното производство с 1.6% на годишна база, което бе по-добре от очаванията за повишение от 1.1%. Изказване на члена на ЕЦБ Coeure за слабата устойчивост на обслужването на гръцкия дълг, както и лихвения диференциал между немските бундове и американските 10–годишни облигации, както и засиленото пазарно търсене за американски долари поддържат мечият тренд на EUR/USD.

Относно т. нар. стокови валути като CAD, NZD, AUD влияние оказва освен общиите настроения за избягване на риска, така и неяснотата около намалението на петролния добив в страните от ОПЕК и Русия. Данните от най–големият световен консуматор на суровини, Китай, също са противоречиви, въпреки монетарните стимули на Китайската централна банка. Тази сутрин данните за китайският износ и внос се оказаха силно под очакванията (-10%, при очавания за –3% за износа и -10%, при очавания за –3% за вноса).

С оглед на гореизложеното най–вероятно американският долар ще продължи да поскъпва, което би довело и до поевтиняване или корекция при петрлоа и ценните метали. ПРеди да рискувате реални пари, тествайте на БЕЗПЛАТНА демо сметка.

Също така, големи суингове евентуално може да се случат и при кросове като GBP/NZD, EUR/AUD, GBP/CAD.

По мое мнение, в момента EUR/USD няма подходяща техническа корекция за къси позиции.

Най подходяща за вход изглежа USD/JPY след изчаване на по-дълбока корекция до нивото 103.00, както и за дълги позиции в USD/CAD, след изчакване на корекция до пробитата съпротивата в зоната на 1.3280.

Що се отнася до по-малко волатилните капиталови пазари, то очакванията са повишената доходност на американските ценни книжа, например, да продължи да предизвиква разпродажби на всички индекси. Търгувайте с НУЛЕВ спред и БЕЗ комисионна в срок до 70 работни дни, ако отворите реална сметка до края на октомври.

Регистрирайте се за нашите безплатни уебинари, за да научите как да се възползвате с най-новите технологии на пазара.*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Силвия Велчева

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестирате или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 595450Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.