Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
 • Leverage up to:
  1:30 for retail clients,
  1:500 for professional clients
 • FSCS protection
 • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Какво да очакваме от Драги на утрешната среща на ЕЦБ?

Април 20, 2016 12:35

Концепцията на централната банка да хвърля пари по гражданите изглежда немислима, но когато има воля, има може би има и начин, особено след като правителството изглежда некомпетентно при създаването на всякакъв вид растеж.

Хвърлянето на пари за проблема по този начин все още е доста невероятно, но само по себе си говори за него, дори ако е под формата на отказ, който може да помогне да се избута обменния курс по-ниско и да помогне на ЕЦБ да постигне своята неуловима инфлационна цел.

Европейската централна банка не се очаква да прави никакви изявления за политиката на срещата си през април: тя въведе огромен пакет от стимули още през март: увеличение с 33% на размера на месечните покупки до 80 милиарда евро на месец, намаляване на лихвения процент по депозитите до -0.40%, изненадващо орязване на основния кредитен процент на 0% и 4 нови LITROs, мярка, която все още не е изпълнена.

Този ход само временно удари еврото и графиките се обърнаха бързо, след като Драги каза, че те са привършили със съкращенията на лихвата за сега. По-силният обменен курс спрямо щатския долар и китайския юан е разочароващ за ЕЦБ: необходимо е по-слабо евро, за да стане износа от Еврозоната по-привлекателен, както и за повишаване цените на вносните стоки. Драги и сие постоянно пропускат тяхната цел за инфлацията: водещата инфлация е около 0% и има лек комфорт при базисната инфлация, която е само на 1%.

Така че с Драги, казвайки че те са приключили за сега, TLTROs все още очакващи изпълнение и като няма нови прогнози, какво може да направи той?

Да говори.

Ето някои точки, които може да засегне в изявлението си:

 • Да отвори отново вратата за съкращения: това вече бе загатнато в минутите от протокола - научихме, че е имало обсъждане за по-големи съкращения и че при сегашната ситуация, лихвения процент по депозитите не е в долната граница. Но дали пазарите ще вземат под внимание неговите думи? Още съкращения и повече говорене за съкращения ще имат ли вече намаляващ ефект?
 • Предупреждение за обменния курс: Докато ЕЦБ не разполага с цел за обменния курс, Драги е бил в състояние с изказванията си да понижава еврото пряко, включително обяснявайки защо дивергенцията на парична политика предполага по-слаба EUR/USD.
 • Призоваване на правителствата да направят повече: ЕЦБ повишава реториката в тази посока, но изглежда, че никой не слуша. Паричните стимули не може да свършат цялата работа и ЕЦБ иска фискални стимули - иска правителствата да харчат. Дори ако Драги става все по-ясен, думите му могат да бъдат игнорирани отново.
 • Намеци за хеликоптери: На последното заседание, Драги отговори на въпрос за хеликоптера с пари, като каза, че наистина тази стратегия не е върху картите, но той не я е изключил напълно. Той може да каже, че е имало дискусия за това. Това би могло вече да има по-голямо въздействие. Даването на потребителите на пари за харчене служи като фискални стимули, заобикаляйки правителствата. Проблемът е не само в замяната на правителствата, но и усещането за опасност от инфлация и нарушаването на договорите. Въпреки това, вече научихме, че ЕЦБ определя правилата сама по себе си и ако има воля, има и начин. Германският конституционен съд не е бърз като цяло, а и не бърза да порази политика на ЕЦБ.

Споменаването на дискусия за хеликоптера с пари, дори и ако това не е възможно да се осъществи в скоро време, вече може да има по-голямо въздействие върху еврото. Това е много по-директен начин да се наводни пазара с евро и да девалвира валутата.

Дали той ще ни покаже хеликоптерите? Това може да тласне еврото надолу.

Ако Драги не опита това словесно упражнение, ще е трудно да видим еврото да се придвижи надолу и единната валута може да продължи своето предпазливо пълзене в посока нагоре.

Нива за следене: В посока нагоре, EUR/USD е изправена пред 1.1410, 1.1460, 1.15, 1.1612 и 1.1712. В посока надолу, имаме подкрепи при 1.1335, 1.1250, 1.1215, 1.1150 и 1.1070.


Admiral Markets

Предупреждение за риск
Този материал е само с информационна цел и не трябва да се разглежда като предложение, препоръка или съвет да купувате или продавате финансови инструменти, нито има претенция да съдържа официална информация за термините. Ние не гарантираме, че тази информация е пълна и прецизна. Всички становища или мнения, изразени в материала не отразяват непременно тези на Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS и Admiral Markets AS. Освен ако не е указано друго, всяка финансова информация, предадена в този материал е само ориентировъчна, подлежи на промяна и не представлява предложение за сделка на дадена котировка на цена. Admiral Markets UK Ltd е лицензирана и регулирана за провеждане на инвестиционна дейност от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство, FRN 595450. Допълнителната информация за това може да бъде намерена на интернет страницата на Органа за финансов надзор. Седалището на Admiral Markets UK Ltd е 16 St Clare Street, Лондон, EC2V 7JN. Регистрационният номер е 08171762. Admiral Markets UK Ltd също се регулира от Директивата за пазарите на финансови инструменти (MiFID) по отношение на други служби в рамките на ЕС в рамките на паспортния режим на MiFID. CFD/Forex търговията е продукт с ливъридж и носи висока степен на риск. Не трябва да търгувате CFD или спот валутна търговия, освен ако не сте разбрали същността на CFD и/или спот валутната търговия, как те работят, как можете да реализирате печалба или загуба и степента на излагането на риск и загуби. Моля обърнете внимание, че загубите могат да бъдат неограничени и никакъв депозит или друга сума, която сте платили (като Initial Margin (ние наричаме това Margin) или Variation Margin) ще ограничи загубите Ви. Вие трябва да се уверите, че CFD и спот валутната търговия е подходяща за Вас с оглед на обстоятелствата и финансовото Ви състояние. Вие може да загубите всичкия си вложен капитал и първоначална инвестиция. Търгувайте само с това, което можете да си позволите да загубите. Моля прегледайте детайлно предупрежденията за риск.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.