Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Какво да очакваме от икономическия календар за последната седмица на юни?

Юни 25, 2018 11:54

икономически календар

Какво може да очакваме от икономическият календар в последните дни на месец юни?

Миналата седмица бе силна за Швейцария като освен равния мач с Бразилия и победата над Сърбия на световната купа в Русия, швейцарският франк бе най-силно представящата се основна валута. Франкът бе последван от друга валута-убежище – японската йена, след като търсенето на убежища бе засилено от търговското напрежение.

Същият този фактор натежа върху канадския долар, който заедно с новозеландския си колега остана в дъното на класирането.

Икономически календар за следващата седмица

През следващата седмица икономическият календар ще ни предложи някои интересни събития като срещата на централната банка на Нова Зеландия (РБНЗ), срещата на Европейската Комисия (28-29 юни) и изказването на управителя на Английската централна банка Марк Карни.

По-интересните данни в икономическия календар са предварителния индекс на потребителските цени в еврозоната през юни, данните за БВП на Канада през април и финалните прочити на БВП на САЩ и Обединеното Кралство.

Освен това пазарите ще продължат да следят с тревога развитието на търговското напрежение между САЩ и Китай. През изминалите седмици търговските рискове свързани с президентът на САЩ Доналд Тръмп, нарастват отново и тази седмица той оправда опасенията като накара търговските представители на САЩ да изготвят списък с китайски стоки на стойност 200 милиарда долара, на които да са наложат допълнителни "тарифи" от 10%.

Реакцията на Китай сега ще бъде от решаващо значение за риск апетита за следващите седмици. През последните няколко месеца се видя, че Китай реагира еквивалентно на всеки ход на САЩ. Така непосредственият риск от ескалация на търговския конфликт зависи от това колко далеч е готов да отиде Тръмп.

.Отворете реална сметка в Admiral Markets

Търгувайте CFD-та върху валути, суровини, акции, индекси и ETF-и с брокер номер 1 в Германия за 2018 година.

Понеделник, 25 юни

В първият ден от новата седмица няма значими данни за пазарите като внимание заслужават само проучването на немския институт Ifo за бизнес климата в Германия и данните за продажбите на нови жилища в САЩ.

Вторник, 26 юни

Във вторник най-интересното от икономическия календар ще са изявленията на членовете на Федералния Резерв Рафаел Бостик и Робърт Каплан.

Сряда, 27 юни

По време на азиатската сесия ще излязат данните за търговския баланс на Нова Зеландия за май.

В 11:30 Марк Карни ще представи Доклада за финансовата стабилност на Английската централна банка, който излиза на всеки шест месеца и отразява оценката на Комитета за перспективите за стабилността и устойчивостта на финансовия сектор към момента.

Американският икономически календар включва поръчките на стоки с дълготрайна употреба в САЩ през май. Пазарните очаквания са за ръст от 0,2% м/м на основния показател и от 0,4% м/м на базовия.

Обучение от Admiral Markets

Възползвайте се безплатно от нашите ежедневни търговски идеи (само на английски) представени от професионални трейдъри.

Четвъртък, 28 юни

В 00:00 централната банка на Нова Зеландия (РБНЗ) ще обяви решението си за монетарната политика като изненади не се очакват.

В четвъртък ще започне и срещата на Европейската комисия. Няколко теми ще бъдат във фокус и това ще са миграцията, Брекзит, сигурността и реформите в еврозоната. Миграцията ще бъде една от най-горещите теми, особено след натиска върху немския канцлер Ангела Меркел от коалиционния и партньор христиансоциалния съюз да се намери общоевропейско решение на миграционните проблеми.

По време на американската сесия ни очакват финалния прочит на БВП на САЩ за първите три месеца на годината, базовите лични потребителски разходи, които са предпочитана от ФЕД мярка за инфлация, както и първоначалните молби за помощи от безработни за последната седмица.

Петък, 29 юни

В Азия ще станем свидетели на серия от данни от Япония като потребителската инфлация в столицата Токио, безработицата и индустриалното производство в страната.

Финалните данни за БВП на Великобритания за първото тримесечие на 2018 ни очакват в 11:30ч.

В 12:00 часа ще излезе предварителният индекс на потребителските цени в еврозоната за юни. Очакванията са за 2,0% ръст г/г на основния показател, но основната инфлация ще остане на тези нива само за няколко месеца, преди да падне до около 1,5-1,6%, тъй като базовия ефект от цените на енергията ще изчезне. Прогнозите за базовата инфлация в еврозоната е да остане непроменена на 1,1% г/г.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.