Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
 • Ливъридж до:
  1:500 за непрофесионални клиенти
 • Защита от волатилност
 • Политика за Негативен Баланс по Сметка
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
 • Ливъридж до:
  1:30 за непрофесионални клиенти,
  1:500 за професионални клиенти
 • FSCS защита
 • Защита от негативен баланс
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
 • Ливъридж до:
  1:30 за непрофесионални клиенти,
  1:500 за професионални клиенти
 • ICF защита
 • Защита от негативен баланс
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Какво да очакваме от Форекс календарът в началото на септември?

Септември 03, 2018 12:30

Форекс календар - Admiral Markets

Какво ни предлага Форекс календарът в началото на септември.

Ако погледнем класацията с най-силно представящите се основни валути за миналата седмица, ще видим, че на пазарите са преобладавали нискорисковите настроения. Традиционно убежище като швейцарски франк бе най-силно представящата се основна валут. Франкът бе последван от щатския долар, а на трето място се нареди друго убежище – японска йена.

В другият край на класацията останаха високорискови валути като австралийски и новозеландски долар. Особено австралийският долар се срина с повече от 15% срещу основните си конкуренти.

В началото на септември ни очакват доста новини от Австралия. Началото ще дадат продажбите на дребно още в понеделник, които ще бъдат последвани от решението на Резервната банка на Австралия за монетарната политика във вторник. В сряда и четвъртък ще излязат съответно БВП за второто тримесечие и търговския баланс на Австралия.

Като всяка първа седмица на месеца фокусът на пазарните участници се насочва към доклада за пазара на труда САЩ, особено върху данните за средните почасови доходи. Сериозно внимание заслужава и решението на Канадската централна банка за лихвените проценти в страната.

Отворете реална сметка с Admiral Markets

Понеделник, 3 септември

В първият ден от новата седмицата пазарите в САЩ и Канада ще останат затворени заради Деня на труда.

Най-интересните данни по време на първата търговска сесия за септември ще са продажбите на дребно в Австралия. Междувременно, европейският календар включва производствените PMI индекси на Германия и Великобритания.

Вторник, 4 септември

Резервната банка на Австралия ще обяви решението си за монетарната политика в страната по време на азиатската сесия. Решението ще бъде последвано от пресконференция на управителя на банката Филип Лоу по-късно. Промени в политиката са изключени, освен това сериозни рокади в изявлението на централната банка са много малко вероятни. РБА вероятно няма да действа преди края на следващата година.

В 11:30 ще излезе PMI индексът за британският строителен сектор.

Производственият PMI индекс на Института по доставките в САЩ (ISM) ни очаква в 17:00.

Сряда, 5 септември

Докладът за БВП на Австралия за второто тримесечие ще бъде публикуван в 04:30. Пазарният консенсус е икономическият ръст да се забави до 0,9% тр/тр от 1,0% преди три месеца и до 2,8% на годишна база (3,1% преди това). Това забавяне може да засегне и без това уязвимия австралийски долар (AUD).

Малко след отварянето на европейските пазари ни очаква серия от PMI индекси за секторите на услугите на страните от еврозоната и за целия блок.

Основните събития по време на американската сесия ще дойдат от Канада. Първо ще излезе търговският баланс, последван от решението на Канадската централна банка за монетарната политика. Икономистите от Rabobank смятат, че от банката ще се въздържат от промени, но ще повишат лихвите с 25 базисни пункта през октомври. Според тях, централните банкери на Канада няма да вдигнат лихвите преди да получат повече яснота околосделката за НАФТА.

Четвъртък, 6 септември

Търговският баланс на Австралия за юли ще бъде оповестен в 04:30ч.

Американският календар включва доклада на ADP за работните места в частния сектор в САЩ, който се смята за предвестник на официалния доклад за пазара на труда. Малко по-късно ще излезе и непроизводствения PMI индекс на Института по доставките.

Петък, 7 септември

Ключовото събитие в последния ден от седмицата ще е доклада за състоянието на пазара на труда в САЩ през август. Според анализаторите на Danske Bank новите работни места в САЩ ще се увеличат с 200 хиляди. В същото време ръста на средните почасови доходи ще се забави леко до 0,2% м/м (0,3% преди това). Но това ще е достатъчно да се запази растежа от 2,7% на годишна база. Такива данни ще оставят ФЕД на курс към още две повишения на лихвите през 2018.

По същото време, в 15:30, ще излязат и данните за заетостта в Канада. "Няма да е изненадващо ако заетостта в Канада си поеме дъх през август след два поредни силни месеца. Ние очакваме заетостта през август да не е по-добра от тази преди месец и ако това се случи безработицата вероятно ще направи тик нагоре до 5,9%", прогнозират от National Bank of Canada.

Увеличете знанията и уменията си в търговията на финансовите пазари с новия безплатен Обучителен пакет 2018 от Admiral Markets.

Безплатен Обучителен Пакет от Admiral Markets


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.