Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Какво да очакваме от АЦБ днес и как решението ще се отрази на паунда?

Май 10, 2018 12:15


Голямата новина на деня - решението на АЦБ относно лихвите

Днес, всички инвеститорски погледи, ще са насочени към решението на АЦБ относно лихвите. Пазарът залага почти на 100%, че лихвите няма да бъдат променени и ще бъдат запезени при текущите им нива. Тези очаквания, станаха реалност след

Решението се очаква да бъде взето в 14:00 часа, а нивото на лихвите, да остане при 0.5% на годишна база.

В края на април, стана ясно, че иĸoнoмиĸaтa нa Beлиĸoбpитaния зaбaви pacтeжa cи дaлeч пoвeчe oт oчaĸвaнoтo пpeз пъpвитe тpи мeceцa нa гoдинaтa, ĸaтo вpeмeтo мoжe дa бъдe oбявeнo caмo чacтичнo зa лoшия peзyлтaт.

Πpeз пъpвoтo тpимeceчиe бpyтният вътpeшeн пpoдyĸт ce пoвиши c 0,1% - или най-малко от над пет и половина години насам. През последното тримесечие на 2017-та година, ръстът възлезе на 0.4%.

Ha гoдишнa бaзa ръстът на икономиката на Обединеното Кралство, ce зaбaви дo 1,2 пpoцeнтa, което също бе най-лошият резултат от края на 2012-та година. Или, за последното тримесечие, британската икономика отбеляза най-слаб ръст, от всички развити икономики.

Лошите данни, накараха инвеститорите, да ревизират очакванията си за повишение на лихвите, през този месец. Иначе преди данните, пазарът залагаше на около 40%, че днес ще станем свидетели на повишение на лихвите от страна на АЦБ.

И докато очакванията в момента са, че ще видим запазване на лихвите, много по-важно ще е какво ще каже ръководителят на финансовата институция по време на конференцията след решението.

започнете търговия с GBP/USD

Търгувайте с валутната двойка GBP/USD при най-добри условия с брокер номер едно в Германия за 2018-та година - Admiral Markets

Дали ще видим сценария от Нова Зеландия от по-рано днес и при паунда?

Намек, за по-нататъшно забавяне на повишението на лихвите, може да изпрати сериозно паунда надолу, въпреки изключителната му обезценка през последните няколко седмици, която отне над 6% от стойността му.

Много е възможно да се повтори сценария от Нова Зеландия. А именно - рано тази сутрин, централната банка на Нова Зеландия запази нивото на лихвите в страната, напълно очаквано, при 1.75% на годишна база. Действието бе широко очаквано от пазарните участници, но въпреки това, новозеландския долар, продължи със силното си поевтиняване, спрямо щатската валута.

Двойката NZD/USD, се понижи до ниво от 0.6910, или с над 50 пипса след оповестяването на решението.

Или, негативни коментари от страна на английската централна банка, може да доведе до по-нататъшен спад за паунда, спрямо долара. Особено ако валутната двойка GBP/USD преодолее ключовото ниво на подкрепа при 1.3480, което вече на два пъти спира поевтиняването на паунда.

новозеландски долар, щатски долар

Графика: Admiral Markets Meta Trader 4 Supreme Edition, дневна графика, GBP/USD

Иначе, първите по-важни данни от Европа днес, ще дойдат от Италия, във връзка с индустриалното производство в страната. То се очаква да се е повишило с 4.8% на годишна база през март.

Следват данните за промишленото и индустриалното производство във Великобритания.

Два часа след обяд, всички погледи ще са насочени към английската централна банка. Само изненадващо повишение на лихвите, или намек за повишението им през следващия месец, биха подкрепили валутната двойка GBP/USD. Предвид на факта, че АЦБ цели слаб паунд обаче, едва ли можем да очакваме подобни изказвания и действия.

Иначе, от САЩ ще станат реалност ключовите данни за инфлацията, които ще дадат по-нататъшна яснота относно бъдещата политика на Фед. Очакванията са за ускоряване на инфлацията до 2.5% през април, спрямо 2.4% месец по-рано.

Освен това, инвеститорите ще следят още данните за първоначалните молби за помощи за безработица в САЩ, както и за държавния бюджет малко по-късно.

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.