Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Каква е стойността на S&P 500 изразена в злато?

Февруари 01, 2017 10:19

Един интересен подход за оценка на индексите (в случая S&P 500) е с изразяване на стойността им, чрез стойността на златото.

На практика, това е отношението на конкретно ниво на индекса S&P 500 срещу количество злато в унции, изразено в долари (S&P 500/Gold Ratio). Това е показано на графиката по-долу със жълтата крива (измерено с дясната скала). Черната крива е цената на златото индексирана с инфлацията (което е предмет на друга статия).

Въпреки че съотношението е далеч от пиковите си исторически стойности в момента то е 1.90, което е 21% над средната си историческа стойност .

От 1970 всеки път (Никсън премахна златния стандарт на долара през 1971 г.), когато S&P 500/Gold Ratio е било около 2, това е било благоприятно за златото.

Други фактори, които влияят на S&P 500/Gold Ratio са геополитическата несигурност, високият глобален дълг и високите стойности на индексите от фундаментална и техническа гледна точка.

Например, в момента пазарния множител P/E (Цена на индекса/печалба на индекса) на S&P 500 е около 23 при средна историческа стойност от 16.

Тази година предстоят президентски избори във Франция (23 април) и парламетарни в Германия (24 септември 2017). Доналд Тръмп, който встъпи в длъжност на 20.01.2017, вече реално ще може да изпълнява обявените си политики. От тази гледна точка има известна политическа неяснота и трейдърите трябва да помислят за по-добра защита при волатилни условия на пазарите.

Според функцията Correlation Matrix от приложението MetaTrader4 Supreme Edition, S&P 500 има леко отрицателна корелация със златото. Ценният метал има най-висока отрицателна корелация с USD/JPY и USD/CHF на база 200 работни дни.

На графиката съвсем ясно се вижда отрицателна корелация между златото (черна крива) и USD/JPY (цветна крива).

Така че винаги имайте предвид свързаните инструменти при вземане на решение за търговия.

Търгувайте индекси при едни от най-добрите условия със сметка към Admiral Markets.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Автор: Вихрен Молевски, Admiral Markets

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестирате или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 59545


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.