Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Как умните пари ще изтъргуват ЕЦБ - Citi, Deutsche Bank, BofA Merrill и RBS

Юли 20, 2016 13:41

EUR/USD се плъзна към края на седмицата заради новините от Турция, но в общи линии остава хваната в рейнджа. Какво следва за двойката оттук насетне?

Марио Драги и колегите му са във фокуса на пазарите тази седмица с решението за лихвата, първото такова след Brexit и на фона на кризата с италианските банки. Какво можем да очакваме от страна на ЕЦБ? Публикацията на решението ще е в четвъртък в 14:45 ч., а пресконференцията на М. Драги от 15:30 ч.

Миналата седмица Ви издадохме вече доста за това Как търгуват „умните пари". А сега Ви представяме директно сценарии за EUR/USD и как големите банки ще изтъргуват ЕЦБ. Предлагаме на Вашето внимание прогнозите и мненията на Citi, RBS, Bank of America Merrill Lynch и Deutche Bank:

Citi

Основен сценарий: 75% вероятност, EURUSD -0,75%.

Лихвите & APP ще останат непроменени, но с миролюбива пресконференция, достатъчно, за да се запазят "горещи"очакванията за септември. Това е в съответствие с текущите пазарни очаквания и мнението на Citi Economics. Краткосрочните проценти показват 40% вероятност за орязване с 10bp на лихвата по депозитите на срещата през септември и 80% на заседанието през декември.

Миролюбива ЕЦБ: 15% вероятност, EURUSD -3,0%.

Предварително препращане към септември ще бъде най-миролюбивата изненада. Следете изказването на Драги. Може да бъде под формата на изявление, подобно на това, което той направи през януари 2015, когато GC сигнализира за разширяване на QE през март. "... Сигналите, идващи от паричния анализ потвърждават ефективността на мерките на паричната политика на място и необходимостта от преразглеждане и евентуално преосмисляне на позицията ни по отношение на паричната политика на следващата ни среща в началото на март, за да се осигури възвръщаемост на темповете на инфлация към нива под, но близо до 2%."

Войнствена ЕЦБ: 10% вероятност, EURUSD + 2,0%.

Това ще бъде най-уклончивата ЕЦБ, т.е. неутрална пресконференция, непроменено изявление, в съчетание с много малко дискусия за септември или по-големи рискове. В действителност ЕЦБ не би била войнствена - просто по-малко миролюбива от пазара - но EUR ще скочи нагоре. Очаквана стойност на EURUSD в течение на ЕЦБ: -0,82%..

Какво можем да очакваме от EUR?

Едно бързо, рязко движение - и после още чакане. Ние сме къси на EUR по време на събитието въз основа на нашите очаквани изчисления за стойността и позиционирането/настроенията, загатнати от евровите потоци. Все пак, трябва да се посочи, че волатилността по EUR е много ниска. На пазарът има много малко очаквания за ЕЦБ, че всяко низходящо движение на еврото може да е достатъчно силно и дълго, за да пробие рейнджа.

Подобрете и тествайте търговската си стратегия с помощта на MetaTrader 4 Supreme Edition – единствената по рода си платформа с най-много инструменти и функции, услесняващи Вашата търговия.

Deutsche Bank

EUR/USD отслабна умерено след резултата Brexit, но нашата оценка е, че по-широките политически и икономически последици за Европа ще отнемат много по-дълго време, за да се отиграят. В същото време понижените очаквания за повишението на лихвата от Фед, както и избягването на риска в Европа са склонни да предоставят изравнителна подкрепа на еврото.

Гледайки напред към останалата част от годината, ние продължаваме да очакваме бавно спадане на EUR/USD, подпомогнато от евентуалното увеличение на процента от ФЕД до края на годината, както и упорито миролюбивата ЕЦБ, която насърчава продължаването на изключително големите европейски изходящи портфейлни потоци, които компенсират излишъка по текущата сметка на Еврозоната.

Аргументът срещу по-агресивна прогноза включва очакванията за 20bps намаляване с 20bps на лихвения процент по депозитите на ЕЦБ, което ние вярваме, че е прекомерно, и от друга страна низходящите рискове за европейския растеж чрез перманентните проблеми с европейските банки. Докато и двете могат да бъдат негативни за еврото от гледна точка на рисковата премия, те също имат потенциал за по-нататъшно забавяне на увеличението на Фед.

DB има цели по EUR/USD при 1.08 до края на Q3 и при 1.05 до края на годината.

Търгувайте при едни от най-добрите условия – намаление на спредовете до 50%. Научете повече.

BofA Merrill Lynch

Устойчивите пазари след Brexit гласуването, по наше мнение, ще позволят на ЕЦБ да спре най-просто доставянето на улики за непосредствено допълнително стимулиране на 21 юли, като си запази по-войнствените съобщения за септември. Това ще съвпадне с пускането на нови прогнози за инфлацията, които смятаме, че ще продължат да бъдат в противоречие с връщането към ценова стабилност в рамките на разумен политически хоризонт.

Не се съмняваме, че продължаване на QE след март 2017 е необходимо. Отвъд перспективите за плоска инфлация, ние мислим, че рисковете за финансова и политическа стабилност в периферията оправдават непрекъсната подкрепа от централната банка.

EUR с риск от леко понижение

Дори и като изключим някои твърди съобщения, очакваме Драги да започне подготовка на пазарите за удължаване на QE след март 2017 г., което ще бъде негативно за еврото, запазвайки всичко останало константно. Въпреки че пазарът вече очаква количествено разширение, оставянето на QE с отворен край не е напълно отчетено в цените все още по наше мнение. Така че въздействието върху EUR на срещата тази седмица ще зависи от това колко силни ще са намеците на Драги за удължаване на QE.

Като казваме това, ние не очакваме силно движение на еврото засега и единната валута може да остане в границите на широкия рейндж. Еврото вече намери подкрепа в ралито на рисковите активи и преоценката на пазара следващото повишение на Фед да е през 2018 г. По наше мнение, забавено движение на EURUSD под 1.10 е необходимо или рязка корекция надолу на пазара на акции, или по-силни данни на САЩ, които да натиснат Фед за повишение през тази година или в началото на 2017.

RBS

ЕЦБ е малко вероятно да промени някоя от ключовите си настройки по политиката в четвъртък. Ще изглежда странно, ако ЕЦБ са за облекчаване на политиката - поради свързани с UK причини - няколко дни, след като Банката на Англия реши да остави своята парична политика на изчакване. А и няма достатъчно доказателства, от който и да е финансов пазар или по-широка макроикономическа дестабилизация от решението за Brexit на Великобритания досега. Периферните пазари на облигации, по-специално, се държат изключително добре.

Въпреки това ние вярваме, че вратата ще бъде оставена широко отворена към по-нататъшно облекчаване през следващите месеци. Последните събития, свързани с UK насочиха вниманието на инвеститорите към някои от проблемните зони в региона и има няколко причини да останат предпазливи за това как икономиките ще се развиват оттук нататък. Предизвикателствата, свързани с дълговете в италианския банков сектор и по-широки въпроси, свързани с политическата и геополитическата стабилност са тези големи проблемни сфери.

Точно колко ЕЦБ може да облекчи политиката си отново ще бъде основната характеристика на тази среща сред нарастващите оперативни затруднения и опасенията за рентабилността на банките в региона. Ние не очакваме всеобхватни промени тази седмица, но очакваме Драги да ни каже, че ЕЦБ проучва тези въпроси и че септември е най-вероятната дата за по-съществена промяна.

Смятаме, че тези промени ще съпътстват допълнително разхлабване на политиката на заседанието на 8 септември. Ние специално очакваме намаляване с 10bps на лихвения процент по депозитите (от -0,4% до -0,5%) и вдигане с 20-25 млрд. евро на APP да бъдат приети в този момент.


Като заключение EUR/USD би трябвало да остане в рейнджа, хваната между страховете за облекчаване от Brexit и устойчивите насрещни ветрове в различията между политиките на водещите централни банки.

Волатилността на Форекс и на фондовия пазар след референдума за Brexit и назначаването на новия британски премиер няма да продължи вечно в крайна сметка.

Затова се възползвайте от пазарите сега, докато има хубави възможности. Отворете безплатна демо сметка или търгувайте с реален акаунт и може да участвате в конкурса на Admiral Markets "Търгувай като Олимпиец" през август и да се състезавайте за награден фонд от 3 300 лв. парични награди, таблет Lenovo Yoga Tab 2.0 и още много предметни награди.


По материали от eFXnews

Admiral Markets

Предупреждение за риск
Този материал е само с информационна цел и не трябва да се разглежда като предложение, препоръка или съвет да купувате или продавате финансови инструменти, нито има претенция да съдържа официална информация за термините. Ние не гарантираме, че тази информация е пълна и прецизна. Всички становища или мнения, изразени в материала не отразяват непременно тези на Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS и Admiral Markets AS. Освен ако не е указано друго, всяка финансова информация, предадена в този материал е само ориентировъчна, подлежи на промяна и не представлява предложение за сделка на дадена котировка на цена. Admiral Markets UK Ltd е лицензирана и регулирана за провеждане на инвестиционна дейност от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство, FRN 595450. Допълнителната информация за това може да бъде намерена на интернет страницата на Органа за финансов надзор. Седалището на Admiral Markets UK Ltd е 16 St Clare Street, Лондон, EC2V 7JN. Регистрационният номер е 08171762. Admiral Markets UK Ltd също се регулира от Директивата за пазарите на финансови инструменти (MiFID) по отношение на други служби в рамките на ЕС в рамките на паспортния режим на MiFID. CFD/Forex търговията е продукт с ливъридж и носи висока степен на риск. Не трябва да търгувате CFD или спот валутна търговия, освен ако не сте разбрали същността на CFD и/или спот валутната търговия, как те работят, как можете да реализирате печалба или загуба и степента на излагането на риск и загуби. Моля обърнете внимание, че загубите могат да бъдат неограничени и никакъв депозит или друга сума, която сте платили (като Initial Margin (ние наричаме това Margin) или Variation Margin) ще ограничи загубите Ви. Вие трябва да се уверите, че CFD и спот валутната търговия е подходяща за Вас с оглед на обстоятелствата и финансовото Ви състояние. Вие може да загубите всичкия си вложен капитал и първоначална инвестиция. Търгувайте само с това, което можете да си позволите да загубите. Моля прегледайте детайлно предупрежденията за риск.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.