Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Как ще реагира доларът на доклада за NFP

Май 05, 2016 16:12

Non-farm payrolls

Еврото направи ново дъно на дневна база срещу долара в четвъртък, тъй като загрижеността за растежа на САЩ през първото тримесечие малко се разсея и инвеститорите гледат сега напред към доклада за нефермерските ведомости за заплати в петък за месец април.

Последните дeйствия по обезценката на долара изглеждат все по-малко оправдани. Въпреки че вероятността за едно повишение на лихвата през юни намаля през последните няколко седмици, най-новото изявление на FOMC не даде сигнал за по-миролюбива позиция, отколкото в момента е отчетена в цената. В действителност, бордът остави вратата отворена за месец юни, докато пазара възлага само 20% вероятност за едно повишение. Ето защо спадът на USD би трябвало да бъде ограничен с наближаването на решаващия доклад за NFP утре.

Въпреки че в сряда данните от ADP за новосъздадените работни места в частния сектор показаха по-ниски допълнения на служителите през март, ISM съобщи по-силен растеж на работните места в сектора на услугите. Инвеститорите избраха да поставят по-голяма тежест върху новините от ISM и с право, защото това е най-силният водещ индикатор за нефермерските ведомости за заплати. А когато положителната инерция се срещне с потвърждаващи данни, това в действителност може да се ускори печалбите на валутата. Трябва да се има предвид, че ако доларът е слаб и данните за работните места са силни, въздействието върху долара ще бъде ограничено.

депозит бонус

До сега, през последните 8-9 месеца средните публикувани данни са малко над 200 хиляди нови работни места, създадени извън селското стопанство на САЩ и колебанията не са били кой знае колко значителни. С други думи, пазарът на труда е стабилен и не реагира съществено на икономическите данни. Лично аз мисля, че вероятно това ще бъде и сценария за тази седмица.

Въпреки това, NFP е индикатор, който по принцип носи волатилност. Но не мисля, че въздействието ще бъде по-голямо от 2-3 часа около публикацията и е възможно да видим движения в рамките на около 50-100 пипса. Посоката на тези движения ще бъде определена или по-скоро ограничена от по-значимите технически нива, с евентуален техен пробив.

Цифра от около 200K за NFP би била меко казано положителна за долара. Това ще сработи с мисълта, че неотдавнашната слабост на зелените пари е приключила. Облагодетелствано възстановяване в дългата експозиция на USD ще е срещу стоковите валути, особено AUD и CAD (при чувствителността към политиката на Фед).

Като контраст по-слаби новини за пейролите в рейнджа от 100К – 125К сериозно ще накърни очакванията за увеличение на лихвата преди изборите в САЩ и ще насърчи много избирателно късата експозиция по щатската валута, от която за предпочитане е къси на USD/JPY, не на последно място, защото тази търговия също би противодействала на по-меките данни и завишаващите си проблеми на глобалния растеж.

Наистина слаби данни под 100K вероятно ще бъдат негативни за долара само срещу йената и може би CHF и EUR, тъй като зависимите от растежа стокови валути вероятно биха били сериозно засегнати от страховете за друга значима стъпка надолу в ръста на световната икономика, на фона на намалената политическа ефикасност.

Основният тренд по евро/долар е възходящ на дневната графика. Въпреки това, наблюдаваме низходящ моментум от вторник.

Основният рейндж е между 1.1220 – 1.1616. Зоната на корекция на това възходящо движение е от 1.1415 до 1.1368. Тъй като трендът е възходящ, купувачите могат да влязат при тестване на тази зона.

Убедително движение под 1.1415 ще покаже, че продавачите стават все по-силни. Това може да създаде достатъчно низходящ моментум за предизвикване на следващата подкрепа в района на 1.1370/6 (38,2% ниво на Фибоначи).

Устойчиво движение над 1.1456 ще сигнализира засилване присъствието на купувачите. Това може да предизвика рали с покритие на късите позиции към 1.1487.

Задържане между 1.1415 и 1.1456 ще покаже нерешителност на трейдърите и вероятно ще доведе до странична търговия.


Полезна информация за търговия на форекс пазара, която може да изтеглите безплатно:

Кои са 10-те златни правила във Форекс търговията

С оглед наближаващото лято, изпълнено с летни мероприятия - Търгувайте като олимпиецСилвия Велчева

Admiral Markets

Предупреждение за риск
Този материал е само с информационна цел и не трябва да се разглежда като предложение, препоръка или съвет да купувате или продавате финансови инструменти, нито има претенция да съдържа официална информация за термините. Ние не гарантираме, че тази информация е пълна и прецизна. Всички становища или мнения, изразени в материала не отразяват непременно тези на Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS и Admiral Markets AS. Освен ако не е указано друго, всяка финансова информация, предадена в този материал е само ориентировъчна, подлежи на промяна и не представлява предложение за сделка на дадена котировка на цена. Admiral Markets UK Ltd е лицензирана и регулирана за провеждане на инвестиционна дейност от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство, FRN 595450. Допълнителната информация за това може да бъде намерена на интернет страницата на Органа за финансов надзор. Седалището на Admiral Markets UK Ltd е 16 St Clare Street, Лондон, EC2V 7JN. Регистрационният номер е 08171762. Admiral Markets UK Ltd също се регулира от Директивата за пазарите на финансови инструменти (MiFID) по отношение на други служби в рамките на ЕС в рамките на паспортния режим на MiFID. CFD/Forex търговията е продукт с ливъридж и носи висока степен на риск. Не трябва да търгувате CFD или спот валутна търговия, освен ако не сте разбрали същността на CFD и/или спот валутната търговия, как те работят, как можете да реализирате печалба или загуба и степента на излагането на риск и загуби. Моля обърнете внимание, че загубите могат да бъдат неограничени и никакъв депозит или друга сума, която сте платили (като Initial Margin (ние наричаме това Margin) или Variation Margin) ще ограничи загубите Ви. Вие трябва да се уверите, че CFD и спот валутната търговия е подходяща за Вас с оглед на обстоятелствата и финансовото Ви състояние. Вие може да загубите всичкия си вложен капитал и първоначална инвестиция. Търгувайте само с това, което можете да си позволите да загубите. Моля прегледайте детайлно предупрежденията за риск.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.