Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Европейските банки предлагат добри инвестиционни възможности?

Февруари 15, 2017 12:05

Европейските банки все още се възстановяват от европейската криза и от годините на анемичен ръст в Европа. Те обаче, започват да проявяват признаци на оптимизъм, след шест години на непрестанно намаляване на техните „оценки" от анализаторите.

В началото на годината, анализаторите повишиха прогнозите си за европейските банки с около осем процентни пункта, спрямо десет месеца по-рано, според финансовото издание Bloomberg. В същото време, редица експерти посочват, че банковия сектор, остава един от най-евтините в Европа.

Банките на „стария континент" се очаква да отбележат ръст от 22% в оперативната си печалба за 2016-та година, или най-много от 2010-та година насам. Това би било с над 50% повече, в сравнение с прогнозираното повишение от 14% в печалбите на компонентите на Stoxx Europe 600 (следящ представянето на най-големите европейски компании).

Добрата позиция на банките в Европа, до голяма степен се предопределя от по-добрите перспективи пред европейската икономика като цяло. В допълнение, водещите финансови институции, стават все по-добри и по направление на контрол на разходите си.

Банковата индустрия се търгува в момента, при съотношение 12 пъти очакваните печалби за следващата една година, според прогнози на Bloomberg. Това е далеч под очакваното съотношение от 15 пъти, за широкия Stoxx Europe 600.

Съотношението цена-печалба, поставя банковия сектора на трето място, сред най-ниско оценените сектори в Европа, отстъпвайки единствено на секторите „Автомобили и авточасти" и „Застраховане", съответно отличаващи се със съотношения цена-прогнозирана печалба от 9 и 11.

Над половината от европейските банки, все още се търгуват под счетоводната си стойност, включително и имената на институции, като Societe Generale SA, които вече са част от новите CFD-инструменти на европейски компании, предлагани от Admiral Markets.

Все повече стават финансовите институции, които завишават очакванията си за европейския банков сектор. Една такава е - Bank of America Merrill Lynch, откъдето повишиха в края на миналата година финансовата си оценка за сектора на „overweight".

В заключение, може да се каже, че пред банковия сектор има сериозен „догонващ потенциал", като банките влизащи в състава на Stoxx 600 се търгуват при нива с около две трети, под тези от преди финансовата криза, според стратези на Citigroup.

Фактори, които се очаква да въздействат позитивно върху сектора, през тази година, освен стабилизиране на ръста на икономиката на еврозоната, са и очакванията за ускоряване на темповете на инфлация в световен мащаб и повишението на лихвите в САЩ.

Разбира се, добре е инвеститорите да отчитат и заплахите пред банковия сектор в Европа. А те в момента идват основно по направление на предстоящите избори във водещи европейски страни, като Германия, Франция и Холандия. Друга заплаха е по направление на по-дълго от очакванията запазване на отрицателните лихви от страна на ЕЦБ, което сериозно наранява банковата доходност.


Търгувайте индекси при едни от най-добрите условия със сметка към Admiral Markets.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестирате или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 59545Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.