Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Голямата новина – Фед планира намаляване на рекордния си баланс!

Април 06, 2017 14:27

Официални представители на Фед, заявиха, че от тази година, ще започне намаляването на изкупените от резерва облигации, които са в размер на 4.5 трилиона долара в момента и са причина за рекордния баланс на ФЕД.

Информацията стана реалност вчера, след изнасяне на „стенограмата" от срещата на Комитета по Парична Политика към резерва, проведена през март. Тя инициира сериозно обръщане в посоката на търговия на фондовите пазари. Водещите индекси, завършиха на отрицателна територия, след като преди това, се търгуваха на плюс и близо до историческите си рекорди.

В допълнение, същите представители на Фед, отчитат, че резервът, най-вероятно е по-близо до ускорено повишение на лихвите в бъдеще.

Намаляване на баланса на резерва, е значимо, както заради неговия размер, така и заради въздействието, което може да има върху пазарите. Както Джанет Йелън отбелязва, подобно действие само по себе си ще доведе до повишение на лихвите.

„В случай, че икономиката продължи да се представя, според очакванията, ще ставаме свидетели на по-нататъшно плавно повишение на лихвите", става ясно от стенограмата на резерва.

От информацията не става ясно, за приемането на конкретна времева рамка, в която ще бъде осъществено намаляването на баланса от активи на Фед. Според пазарните участници, причината за това, е наличието на слаб консенсус, сред членовете на Комитета, относно как точно ще бъде направено това.

Някои от членовете на Комитета на Фед, са изразили мнение, че резервът, трябва да изчака, преди да предприеме подобни действия, до достигане определени зададени цели, по отношение на безработицата и инфлацията. Други обаче, са на мнение, че не е необходимо да се чака толкова.

Фед достигна до настоящия си рекорден баланс от активи, вследствие на обратното изкупуване на облигации, по време на трите рунда „количествените облекчения", предприети за стимулиране на ръста на щатската икономика, след финансовата криза от 2008-ма година.

Държаните облигации в баланса на Фед, са предимно държавни и ипотечни. Те бяха „удължавани" с течение на времето, вместо да се работи в посока на намаляването им, до момента.

Налице са още и неясноти, относно това, как Фед планира да намали баланса си – еднократно, или поетапно.

От стенограмата на Комитета по Парична Политика, става ясно още, че Фед възнамерява да извести пазара, относно бъдещите си действия, когато достигне до по-широк вътрешен консенсус.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестирате или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 59545


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.