Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
 • Leverage up to:
  1:30 for retail clients,
  1:500 for professional clients
 • FSCS protection
 • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

EUR/USD: Търгувайте немските ZEW икономически нагласи

Август 15, 2016 18:38


Немското икономическо доверие от ZEW института се базира на месечно проучване сред институционалните инвеститори и анализатори относно техните възгледи за германската икономика. Четене, което е по-високо от прогнозата на пазара е възходящо за еврото. Публикуването на новината е във вторник в 12:00 ч.

Индикатор подробности

Немското ZEW икономическо доверие проучва финансовите експерти за тяхната оценка на посоката на германската икономика в следващите шест месеца въз основа на икономически данни, включително инфлацията, валутните курсове и фондовия пазар. Това прави индексът важен показател за икономическите перспективи на икономиката на Германия през следващите шест месеца.

Показателят шокира със спад от -6.8 пункта през юли, отразявайки трусовете след изненадващия Brexit референдум. Пазарите очакват силно подобрение в доклада за август с прогноза за ръст от 2.1 пункта.

Настроения и нива

Американската икономика като цяло остава силна, въпреки слабия доклад миналата седмица за продажбите на дребно. В същото време, Еврозоната продължава да се бори и ЕЦБ остава под натиск да приеме по-нататъшно облекчаване на мерките по паричната политика. Така че, като цяло настроенията са низходящи за EUR/USD към тази версия.

Техническите нива от горе до долу за двойката са: 1.1335, 1.1230, 1.1190, 1.1140, 1.1070 и 1.10

Ето и 5 възможни сценария за реакцията на евро/долар при излизането на данните:

 • В рамките на очаквания: от -1.0 до 5.0: В такъв случай еврото вероятно ще се увеличи в диапазона, с малък шанс за пробив и по-високо.
 • Над очакванията: от 5.1 до 9.0: Един неочаквано по-добро четене могат да изпрати EUR/USD над първата съпротива.
 • Доста над очакванията: над 9.1: При такъв сценарий, втората линия на съпротива може да бъде пробита.
 • Под очакванията: от -5.0 до -1.1: Рязък спад под прогнозата може да тласне двойката под най-близката подкрепа.
 • Доста под очакванията: под -5.0: В този сценарий, EUR/USD може да пробие под второто ниво на подкрепа.


Силвия Велчева,

Admiral Markets


Предупреждение за риск
Този материал е само с информационна цел и не трябва да се разглежда като предложение, препоръка или съвет да купувате или продавате финансови инструменти, нито има претенция да съдържа официална информация за термините. Ние не гарантираме, че тази информация е пълна и прецизна. Всички становища или мнения, изразени в материала не отразяват непременно тези на Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS и Admiral Markets AS. Освен ако не е указано друго, всяка финансова информация, предадена в този материал е само ориентировъчна, подлежи на промяна и не представлява предложение за сделка на дадена котировка на цена. Admiral Markets UK Ltd е лицензирана и регулирана за провеждане на инвестиционна дейност от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство, FRN 595450. Допълнителната информация за това може да бъде намерена на интернет страницата на Органа за финансов надзор. Седалището на Admiral Markets UK Ltd е 16 St Clare Street, Лондон, EC2V 7JN. Регистрационният номер е 08171762. Admiral Markets UK Ltd също се регулира от Директивата за пазарите на финансови инструменти (MiFID) по отношение на други служби в рамките на ЕС в рамките на паспортния режим на MiFID. CFD/Forex търговията е продукт с ливъридж и носи висока степен на риск. Не трябва да търгувате CFD или спот валутна търговия, освен ако не сте разбрали същността на CFD и/или спот валутната търговия, как те работят, как можете да реализирате печалба или загуба и степента на излагането на риск и загуби. Моля обърнете внимание, че загубите могат да бъдат неограничени и никакъв депозит или друга сума, която сте платили (като Initial Margin (ние наричаме това Margin) или Variation Margin) ще ограничи загубите Ви. Вие трябва да се уверите, че CFD и спот валутната търговия е подходяща за Вас с оглед на обстоятелствата и финансовото Ви състояние. Вие може да загубите всичкия си вложен капитал и първоначална инвестиция. Търгувайте само с това, което можете да си позволите да загубите. Моля прегледайте детайлно предупрежденията за риск.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.