Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Едногодишен връх за златото

Септември 08, 2017 10:42

Златото поскъпна до най-високо ниво от една година насам, като ръстът му се определи от два фактора – поевтиняването на долара и повишеното търсене от страна на инвеститорите на „спасителни активи". През тази седмица, златото преодоля психологическото ниво от 1 350 долара, като се задържа трайно над него

Все повече анализатори, започват да говорят, че следващата спирка за златото ще бъде психологическата граница от 1 400 долара за унция. Това би представлявало повишение от нови близо 4% за метала.

Някои дори стигат по-далеч, като смятат, че поскъпването на жълтия метал, може да го отведе до 1 450 долара за унция.

Какво предопредели поскъпването на златото?

Доминиращата тема сред пазарните участници, продължава да е напрежението свързано с тестовете на ядрено оръжие, от страна на Северна Корея и потенциалната опасност от военен конфликт. Според военни експерти, Северна Корея, изглежда, че премества интерконтинентални балистични ракети, към западния си бряг.

Пазарни наблюдатели коментират, че е възможно да видим изстрелване на нова ракета, предвид на предстоящия празник в страната на 9-ти септември.

От друга страна, доларът се понижи до най-ниската си стойност от две години насам, спрямо останалите основни валути. ЕЦБ запази програмата си от обратно изкупуване на активи, но „намекна" за намаляването й на следващата си среща – през октомври.

регистрирайте безплатна демо сметка

Тествайте търговията със злато, с безплатна демо сметка в Admiral Markets, без риск от загуба на реален капитал.

Поевтиняването на долара, се стимулира и след коментарите от официални представители на Фед, за ниската инфлация. Това се възприе от инвеститорите, като сигнал, че едва ли ще станем свидетели на ново повишение на лихвите от страна на резерва през тази година. Фед, вече повиши нивото на лихвите на два пъти през тази година, на фона на увеличаването им от два пъти, в предходните две години.

Основна част от силното представяне на златото, може да се отнесе към настроенията за изключване на риска, сред пазарните участници. А причини за това има по няколко направления.

Защо да изберете платината пред златото?

През следващите месеци, САЩ трябва да се бори с последствията от урагана Харви и евентуалните нови щети от надигащия се ураган Ирма. В допълнение, щатските законодатели, трябва да се споразумеят, за да видим повишение на дълговия таван. В противен случай, е налице опасност от „спиране на правителството", по подобие на случилото се през 2013-та година.

Не всички експерти обаче, са благосклонни, относно цената на златото и бъдещото представяне на метала. Анализаторите от GS, запазиха прогнозата си за цената на златото, при ниво от 1 250 долара за унция.

Както и да решите да търгувате със злато обаче, не забравяйте да се защитите от прекомерна волатилност, посредством възможностите за Защита от Волатилност на платформата MT4 Supreme Edition.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.