Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
 • Leverage up to:
  1:30 for retail clients,
  1:500 for professional clients
 • FSCS protection
 • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Добри икономически данни отведоха щатските индекси до рекорди

Октомври 09, 2017 13:24

През изминалата седмица, световните фондови пазари, бяха водени от оптимизма. Индексът S&P 500 се повиши с 1.3%, достигайки исторически рекорд към края на седмицата. През последните седмици, индексът, демонстрира сериозно повишение, като достигна до серия от шест поредни рекорда. И последният път, когато го е правил бе през септември на 1997-ма година.

Рекордните стойности на щатските индекси, доведоха до понижение на индекса на волатилността VIX до ново историческо дъно при ниво от 9.2 пункта, в четвъртък. Тези стойности на „индекса на страха", до голяма степен отразяват очакванията на инвеститорите за по-нататъшно повишение на индексите и нови рекорди.

Инвеститорите обаче, не бива да са прекалено спокойни. Историята сочи, че индексът на волатилността, рядко се задържа при подобни ниски стойности, като впоследствие често се връща в рамките на 14-18 пункта.

До голяма степен, в основата на повишението на щатските индекси, стояха добрите данни по направление на водещите световни икономики. Индексът PMI в сектора на услугите бяха оповестени и посочиха доброто развитие на основните икономики. Данните от Европа, отговориха на средните очаквания и индикираха по-нататъшно добро представяне на икономиките на стария континент.

По-добри данни, особено за индустриалния сектор, бяха отчетени в САЩ, което затвърди очакванията за по-нататъшно добро представяне на най-голямата световна икономика.

В края на седмицата, бяха изнесени и дългоочакваните данни за заетостта в САЩ. Те отчетоха първото понижение на броя на заетите от септември на 2010-та година насам, с понижение от 33 000. Лошите данни, до голяма степен бяха игнорирани от пазарните участници и приети, като временно явление и резултат от ураганите и тропическите бури в най-голямата световна икономика.

Това, върху което се фокусираха пазарните участници, бе ръста на заплащането, което се повиши с 2.9%, или над средните очаквания. Резултатът потвърди очакванията на официални представители на Фед, че най-вероятно скоро ще видим ускоряване на инфлацията. Подобен резултат, най-вероятно ще позволи на Фед, да се придържа към политиката си на „плавно повишение" на лихвите и евентуално още едно увеличение до края на годината. Вероятността за такова повишение, бе оценена от пазарните участници като над 80%, в края на миналата седмица.

При суровините, се наблюдаваше промяна в сентимента. Поскъпването на долара, бе в основата на спада в цената на щатския суров петрол от 4.7%. При базовите метали, медта добави 1.5% към стойността си, алуминият поевтиня с 1.1%, а желязната руда загуби 1.6% от стойността си.

При секторите, ръст бе регистриран във всички. Индустриалните компании добавиха 1.5% към стойността си, следвани от здравния, финансовия и сектора на услугите – с по 1.2%. Най-слабо повишение бе отбелязано в сектора на суровините – от едва 0.3%.

Акциите на Netflix, бяха едни от най-добре представящите се през изминалата седмица. През това лятото, компанията е имала над 104 милиона потребителя, с представяне в 190 страни. Годишния ръст на потребителската база на компанията се е повишила с 25% за разглеждания период.

Компанията е похарчила 6.7 милиарда долара за оригинално съдържание, през 2016-та година, като се очаква тази сума да нарасне до 8.7 милиарда долара през тази година. Този ръст в разходите, е повишило размера на дълга до 4.8 милиарда долара.

регистрирай безплатна демо сметка

Тествайте търговията с акциите на Netflix без риск от реална загуба на капитал, с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

През изминалата седмица Netflix обяви планове за увеличаване на абонаментната такса в САЩ с 10%, което се посрещна изключително позитивно от инвеститори и анализатори.

През тази седмица се очаква, резултатите си да обявят следните компании This week on Admiral Markets platform traded companies will announce earnings:

Име

Тикет

Време

EPS прогноза

JPMorgan Chase & Co

JPM

Октомври 12, преди отваряне на пазара

1.65

Bank of America Corp

BAC

Октомври 12, преди отваряне на пазара

0.46

Петте най-добре представящите се щатски компании, сред CFD-инструментите, които можете да търгувате в Admiral Markets:

 • NFLX +9.2%
 • TWTR +5.8%
 • TSLA +4.6%
 • INTC +4.1%
 • BABA +3.8%
 • Петте най-зле представящи се щатски компании, сред CFD-инструментите, които можете да търгувате в Admiral Markets:

 • T -1.5%
 • VZ -1.4%
 • CVX -0.4%
 • XOM -0.3%
 • CSCO +0.4%

  За всички по-важни макроикономически новини, можете да се информирате от нашия удобен Форекс Календар.

  Успешно инвестиране!

 • Предупреждение за риск

  ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.