Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Банката на Япония и йената на фокус тази седмица

Януари 25, 2016 16:57


Пазарите в тренд са като ескалатор - бавен и стабилен - но когато корекция идва тя идва бързо и праволинейно, като асансьор. Това беше валидно за всички пазари през миналата седмица, особено за петрола, тъй като скочи с 23% от дъната за два дни.

Аналогията на асансьора/ескалатора е подходяща, защото доказва, че това е нормална корекция и че основните трендове остават в сила. Ранните седмични движения на валутния пазар бяха леки. Може и да не се получат по-ясни отговори в началото на тази седмица, защото Източното крайбрежие на САЩ бе ударено от тежка снежна буря през уикенда. Единствената забележима промяна днес са 20-те пипса печалба на USD/CAD след рязкия спад в края на миналата седмица. Канадецът беше най-добре представилата се валута през последната седмица, докато йената изостава.

Уикендът не се отличи с много движещи пазара новини. PBOC беше тиха, но имайте предвид, че новите RRR правила за офшорните клонове на банките влизат в сила днес и биха могли да източат ликвидността от китайския пазар или да предизвикат натиск за продажби.

Курода влезе в заглавията в Давос като той продължава да оказва натиск в икономическите притеснения. Bloomberg цитира неназовани длъжностни лица от BOJ, които заявиха, че инфлационната цел може да бъде изтеглена назад отново и че централните банкери са разочаровани от ниските изисквания за заплати от японските синдикати. BOJ вероятно има само още един изстрел от QE и не е имало никакви намеци миналата седмица, но Курода обича да изненадва, така че решението на банката в петък ще бъде на фокус през цялата седмица.

Все пак USD/JPY е изправена пред малкия, но значителния риск от допълнително облекчаване от Централната банка на Япония. Според един от най-големите вестници в страната, Nikkei, BoJ "сериозно се замисля за разширяване на мерките за смекчаване на паричната политика на фона на несигурността на пазара". Те отбелязват, че Централната банка е притеснена относно падащите цени на петрола, поскъпващата валута и преобръщането на акциите. Докато спадът на петрола прави вноса на черното злато по-евтин, в същото време прави и по-трудно постигането на тяхната целева инфлация. Но по време на миналата година, въпреки масовите призиви за това, Централната банка отказа да увеличи размера на своята програма за количествено облекчаване. Но това, което е различното сега е, че йената се увеличава и акциите падат. Не сме сигурни дали има достатъчно подкрепа за повече стимули, но няма съмнение, че BoJ ще се обсъжда този вариант. Сентиментът към риска, като цяло, остава почти изцяло зависим от действието на цените на петрола. Следователно, търсенето на валутата-убежище (йената) също е в ръцете на цените на петрола.

Двойката долар/йена в момента се търгува около 118.40. Непосредствена съпротива оказва нивото 118.80 (върха от петък), като двойката трябва да мине над 119.00, за да се насочи към 119.75 (38.2% Фибо на върха от май 2015 – дъното от януари 2016). От друга страна, пробив под 118.30 (23.6% Фибоначи на същото движение) може да отвори вратите за спад към нивото 118.00, под което двойката може да тества 115.97 (дъното от миналата седмица).

Следете развитието на пазарните трендове директно от Вашия браузър вече с WebTrader!

И не забравяйте, все още имате шанса да спечелите MacBook Pro 2015 за 3600 лв. докато улавяте движенията на пазара. Просто се регистрирайте тук.


Предупреждение за риск
Този материал е само с информационна цел и не трябва да се разглежда като предложение, препоръка или съвет да купувате или продавате финансови инструменти, нито има претенция да съдържа официална информация за термините. Ние не гарантираме, че тази информация е пълна и прецизна. Всички становища или мнения, изразени в материала не отразяват непременно тези на Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS и Admiral Markets AS. Освен ако не е указано друго, всяка финансова информация, предадена в този материал е само ориентировъчна, подлежи на промяна и не представлява предложение за сделка на дадена котировка на цена. Admiral Markets UK Ltd е лицензирана и регулирана за провеждане на инвестиционна дейност от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство, FRN 595450. Допълнителната информация за това може да бъде намерена на интернет страницата на Органа за финансов надзор. Седалището на Admiral Markets UK Ltd е 16 St Clare Street, Лондон, EC2V 7JN. Регистрационният номер е 08171762. Admiral Markets UK Ltd също се регулира от Директивата за пазарите на финансови инструменти (MiFID) по отношение на други служби в рамките на ЕС в рамките на паспортния режим на MiFID. CFD/Forex търговията е продукт с ливъридж и носи висока степен на риск. Не трябва да търгувате CFD или спот валутна търговия, освен ако не сте разбрали същността на CFD и/или спот валутната търговия, как те работят, как можете да реализирате печалба или загуба и степента на излагането на риск и загуби. Моля обърнете внимание, че загубите могат да бъдат неограничени и никакъв депозит или друга сума, която сте платили (като Initial Margin (ние наричаме това Margin) или Variation Margin) ще ограничи загубите Ви. Вие трябва да се уверите, че CFD и спот валутната търговия е подходяща за Вас с оглед на обстоятелствата и финансовото Ви състояние. Вие може да загубите всичкия си вложен капитал и първоначална инвестиция. Търгувайте само с това, което можете да си позволите да загубите. Моля прегледайте детайлно предупрежденията за риск.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.