Фундаментален анализ

Това са важните данни на щатските пазари през тази седмица?


Настоящата седмица, ще е малко по-кратка за търгуващите на финансовите пазари, предвид на факта, че щатските пазари са затворени във връзка с празнуването на „Денят на президента" в понеделник. За валутните пазари пък, това най-вероятно ще означава по-ниска ликвидност.

Нека да погледнем, към кои ключови макроданни обаче (на щатските пазари),...


Виж всички


Европейските банки предлагат добри инвестиционни възможности?


Европейските банки все още се възстановяват от европейската криза и от годините на анемичен ръст в Европа. Те обаче, започват да проявяват признаци на оптимизъм, след шест години на непрестанно намаляване на техните „оценки" от анализаторите.

В началото на годината, анализаторите повишиха прогнозите си за европейските банки с около осем...


Виж всички


Златото - най-добрият актив на 2017 година


Годината стартира изключително силно за златото. Нещо повече, благородният метал, с повишение от над 8% от началото на годината (предвид на изменението на цената на метала от графиката на платформата на Admiral Markets), е най-добре представящия се основен актив на фондовите пазари. Металът, стартира с повишението си, след изборната победа...


Виж всички


Какви новини да очакваме през тази седмица?


Щатските пазари приключиха изминалата седмица при нови исторически рекорди, като за някои водещи европейски такива, като DAX, тест на върховете, все още предстои.

И докато изминалата седмица, не бе особено наситена на макроикономически новини, то ето какво могат да очакват инвеститорите в тази насока през настоящата.

Днес (понеделник), не се...


Виж всички


Три индикатора, които показват "свръхкупено" състояние на S&P 500


Днес бихме искали да Ви обърнем внимание на три индикатора, които ни карат да бъдем по-консервативни относно дълги позиции в индексите.

Също така, досегашните действия на Доналд Тръмп са индикативни за политики, които биха могли да имат непредвидими последствия.

На графиката по-долу с плътна черна линия е показано ценовото отношение...


Виж всички