Фундаментален анализ

​Най-важното в първата седмица на новата година


фундаментален анализ

2017-та година е вече в историята. При това, тя бе най-добрата година за инвеститорите на финансовите пазари от над четири години насам. Сега, напълно логично, всички погледи, вече са обърнати към настоящата 2018-та година.

Първата работна седмица, ще е малко по-кратка,

...

Виж всички


​Какво може да се случи на предстоящото заседание на Фед?


През следващата седмица, се очаква последното заседание на Фед за тази година. И докато инвеститорите залагат над 90% шанс лихвите да бъдат повишени, за трети път през тази година, това което ги вълнува е каква ще е политиката на резерва през следващата година?

Другият в

...

Виж всички


​Ще вкара ли Фед щатската икономика в рецесия?


фед вкарва щатската икономика в рецесия

Новият заместник на настоящия ръководител на Фед – Джанет Йелън е известен. Сега въпросът сред инвеститорите е, каква ще е политиката на Джером Пауъл и как ще се отрази това на икономиката на САЩ?

Смяната на ръководителя на Фед ще се осъществи през Февруари, след потвърж

...

Виж всички


S&P 500 с нов рекорд и най-дълъг в историята си период без корекция


S&P 500, щатски индекси

Щатските индекси продължават с рекордните си нива на затваряне. През тази година станахме свидетели на 50 борсови сесии със затваряне при нови рекорди за основните индекси. Статистиката сочи, че индексът през тази година, е регистрирал петия си най-дълъг период на борсо

...

Виж всички


Добри икономически данни отведоха щатските индекси до рекорди


През изминалата седмица, световните фондови пазари, бяха водени от оптимизма. Индексът S&P 500 се повиши с 1.3%, достигайки исторически рекорд към края на седмицата. През последните седмици, индексът, демонстрира сериозно повишение, като достигна до серия от шест по

...

Виж всички