Златото е достъпно като нова валута в портфейла на Admiral Markets

Март 19, 2020 18:42

С радост съобщаваме, че от четвъртък, 19 март 2020 г., златото ще бъде активирано като нова валута в портфейла Admiral Markets в Кабинет на Трейдъра .

Портфейлът на Admiral Markets е централна сметка, която може да свързва търговски сметки със средства, съхранявани в банкови сметки, електронни портфейли, кредитни карти и други. Тази функция дава възможност на трейдърите да правят депозити директно в портфейлите си, вместо да се налага да финансират отделни търговски сметки и защитава депозираните средства от всякакви открити позиции, държани в техните търговски сметки.

Възможността да избере златото като валута на сметката дава на трейдърите още един начин да диверсифицират своите портфейли и дава възможност на инвеститорите да купуват и задържат дългосрочни позиции в благородния метал. Това е просто - ако все пак ще депозирате парите си, защо да не е в злато?

Инвестиране в злато

Златото винаги е било уважавано в целия свят заради своята стойност и богата история. В сравнение с хартиената валута, монети или други видове активи златото е запазило своята стойност през годините и хората го използват като начин да предадат богатството си от едно поколение на следващо.

Макар че металът се използва в търговски и промишлени дейности, като например в бижутерията и мобилните телефони, той също се изпозлва интензивно за спекулации от страна на трейдъри, хедж фондове и дори централни банки, и се търгува широко във времена на икономическа несигурност.

Всъщност през тези времена цената на златото има тенденция да се увеличава, тъй като инвеститорите се стичат към метала като актив убежище. Такъв, който се използва за електричество и топлина, но който също може да се разтопи във форма на валута.

Обмяна на вашите средства за злато

В портфейла на Admiral Markets обмяната на вашите средства за злато е също толкова проста, колкото и обмяната им за всяка друга фиатна валута. Просто изберете колко пари искате да обмените за Злато и ние незабавно ще го преобразуваме в единици от благородния метал въз основа на цената за унция по време на размяната.

Можете също така да обмените Вашия златен баланс обратно във фиатна валута, отново въз основа на цената за унция злато по време на размяната. Подобно на други валути, тъй като цената на златото се колебае през търговски ден, бихте могли да получите повече или по-малко от очакваното в зависимост от цената на транзакцията в момента.

Имайте предвид, че няма да можете да изтеглите физическо злато от вашата сметка.

Харчете златото си

Когато сте готови да насочите златото си към вашата търговия, това е просто - само изберете да финансирате вашата търговска сметка с наличния ви баланс в Злато и средствата ще се прехвърлят директно от портфейла ви в акаунта ви, за да можете да започнете да търгувате и инвестирате веднага.

Диверсифицирайте своето портфолио днес!

Един от основните принципи за управление на риска е диверсификацията, особено на волатилни пазари. Admiral Markets се гордее, че предоставя на клиентите достъп до търговия и инвестиции на хиляди глобални пазари, всички от една търговска сметка, което означава, че можете да създадете диверсифицирано портфолио само с един брокер.

Тази изключителна нова функция да превърнем злато в налична валута във вашия портфейл е само още една стъпка, която предприемаме, за да ви дадем възможност да разнообразите активите си, дори ако не търгувате активно с тях. Просто влезте в Кабинет на Трейдъра, за да обмените вашите средства за злато днес!

Борис Петров
Борис Петров Финансов Анализатор, Admirals Bulgaria

Финансов анализатор с дългогодишен години опит в областта на техническия и фундаментален анализ на финансови инструменти и изграждането на стратегии за търговия на Форекс, фондовия пазар, пазарите на суровини и др.