Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Парламентарни избори Великобритания 2017: Преглед на актуалните резултати

Май 29, 2017 10:17

Уважаеми трейдъри,

Политическата турбулентност в ЕС, се повишава, във връзка с подготовката за предсрочни парламентарни избори във Великобритания, които ще се проведат на 8-ми юни.

За британците, бе една изключително напрегната година, след решението за напускане на ЕС, което се случи при минимален консенсус (51.89% - 48.11%) отново през юни на миналата година.

Сигурно се чудите как Великобритания достигна до следващото ключово политическо събитие в страната, година след решението за напускане на ЕС.

Днешната статия ще очертае събитията и политическата картина, довели до този исторически момент.

Не забравяйте, разбира се, да следите за други аналитични материали, които ще развиват темата за предсрочните избори. В тях ще се опитаме да анализираме потенциалния ефект от изборите, върху финансовите пазари, преди те да се случат, както и анализ на това което се е случило след изборите.

Консерватори vs. Либерали

В момента, двете доминиращи политически сили във Великобритания са Консервативната партия и Либералната партия. Всъщност, тези две партии си прехвърлят топката в управлението на страната от десетилетия.

Историята, сочи дълги периоди на последователно управление на страната и от двете партии – както от консерватори, така и от либералите. Ето кратък преглед:

1.1979-1997: Консервативната партия. Този период се предопределя от три последователни победи на „желязната лейди" – Маргарет Тачер.

2.1997-2010: Либералната партия. Маршът към властта на Тони Блеър, доведе до края на доминацията на консервативната партия. Либералите остават на власт до 2010-та година.

3.2010-2017: Консервативната партия. Консерваторите отново си връщат властта, когато Дейвид Камерън сключва съюз с лидера на Либерал Демократите – Ник Клег.

По време на парламентарните избори през 2015-та година, Дейвид Камерът печели втора победа подред, но този път по-убедителното му представяне, дава възможност да има необходимото мнозинство и да няма нужда от коалиционен партньор. Ник Клег и партията на Либерал Демократите, вече не са нужни.

UK elec.png

Източник: графика от Wikipedia сочеща популярността на партиите за периода между 1832 и 2005 година.

Обещанието от 2013-та година, което доведе до БРЕКЗИТ

През 2012-та година, министър-председателят Дейвид Камерън, отхвърляше призивите за референдум, относно членството на страната в ЕС. През 2013-та година обаче, под натиска на собствената си партия и с възхода на UKIP (United Kingdom Independence Party), Камерън бе принуден да направи следното обещания в предизборната си кампания:

„Ако бъда преизбран през 2015-та година, Консервативното правителство ще проведе референдум за оставане-напускане на ЕС".

Последвалата убедителна победа на Дейвид Камерън, постави началото на промяната. Той трябваше да спази направеното обещание и да се опита да предоговори условията за членство на Великобритания в ЕС.

Още по-важно бе, че работата на Камерън, в преговорите с ЕС, по отношение на членството на страната и резултатите от нея, бяха поставени на тест по време на референдума за напускане на страната, през юни на 2016-та година.

Камерън, успя да договори няколко промени на условията на членството на Великобритания в ЕС, но основната част от британското население (51.89%) избра да гласува за напускане. Тези гласували за оставане – 48.11%, бяха победени с минимална разлика от 3.78%.

В последвалия политически хаос, Дейвид Камерън, напусна поста министър-председател и остави вратата отворена за нови лидери.

UK elec 2.png

Източник: снимка Wikipedia показваща резултатите от вота от 1975-та година (ляво), когато Великобритания гласува да се присъедини към ЕС и 2016 г., когато напусна (дясно.

Появата на нови политически лица

Тереза Мей, пое лидерството на Консервативната партия и ролята на министър-председател на 13-ти юли 2016-та година. Въпреки, че подкрепяше вота за оставане, по време на кампанията, Мей даде ясно да се разбере, че волята на гласоподавателите е от първостепенно значение и трябва да се приложи на практика.

Новият министър-председател на страната, се потруди сериозно за съставяне на кабинет с нови политически фигури и дори нови позиции. Например Дейвид Дейвис, бе назначен за нов секретар по БРЕКЗИТ, позиция създадена специално за водене на преговорите, по напускането на страната от ЕС.

Мей разработи и планира, необходимите юридически стъпки за процеса на напускане на страната от ЕС. Например, бе необходимо парламента на Великобритания да гласува процеса на напускане на ЕС. Такова гласуване се случи през март на 2017-та година. С това бе задействана и процедурата по Член 50, официално стартирала процеса на напускане, в края на същия месец.

Парламентарни избори 2017

Въпреки, че парламентарни избори не се очакваха до 2020-та година, Тереза Мей, призова за предсрочни такива през април на 2017-та година. Това предложение, получи необходимите две-трети от гласовете, за да бъде одобрено. Според Мей, предсрочни парламентарни избори са „единствения начин, да се гарантира сигурност и стабилност за следващите години".

Предстоящите избори, които ще се проведат на 8 June, 2017, ще наблегнат на серия от проблеми и теми, които се очаква да бъдат сериозно разисквани, сред които:

  • Излизането на Великобритания от ЕС, което ще е ключова тема.
  • Независимост в Шотландия и бъдещето на Великобритания.
  • Потенциални коалиции на Консервативната партия на Мей, ако не се сдобие с необходимия брой гласове за самостоятелно управление.

Какво ще се случи, предстои да видим. Независимо от резултатите обаче, това ключово политическо събитие, е много вероятно да окаже сериозно въздействие на финансовите пазари.

Не заправяйте да преглеждате редовно, нашата специално посветена на изборите страница, на която ще можете да намерете динамични анализи, пазарния сентимент и други безплатни анализи, както и уебинари. На страницата, ще научите всичко което трябва да знаете, по време, на и след изборите във Великобритания.

Ще ви дадем ключови съвети, за това как може да търгувате по време на изборите и също така ще прегледаме резултатите след изборите.

Успешна търговия,

Крис Сворчик

Следвайте ни на @ChrisSvorcik в Twitter за последните пазарни ъпдейти, или се свържете с Крис Сворчик във Facebook.

(*) "Мей призова за предсрочни парламентарни избори на 8 юни". BBC. 18 Април 2017.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.