​Nasdaq приветства Admiral Markets AS в списъка Nasdaq Baltic Bond List

Януари 12, 2018 12:59

Уважаеми Трейдъри,

С удоволствие Ви съобщаваме, че Nasdaq (NDAQ) обяви, че към 11-ти януари 2018-та година приема за търговия облигациите издадени от Admiral Markets AS в списъка Nasdaq Baltic Bond List на Nasdaq Tallinn.

"Admiral Markets AS порасна от естонска компания, в глобална онлайн платформа за търговия и се радвам да видя, че тя възнамерява да захрани по-нататъшния си ръст, чрез финансовите пазари", коментира Каарел Отс, изпълнителен директор на Nasdaq Tallinn. "Също така е изключително добре да виждаме, как компании, които стават публични все по-често се насочват към индивидуалните инвеститори. Admiral Markets AS дава много добър пример, като издава и предлага облигации с номинална стойност от 100 евро", допълни още Отс.

Листването, следва публичното предлагане на облигациите на Admiral Markets AS в балтийските страни. Общо 306 инвеститори, купиха облигации на обща стойност 1,826,800 евро. Номиналната стойност на облигациите е 100 евро, а годишния купон по тях е 8%. Лихвените плащания по облигациите се правят два пъти в годината. Матуритета на облигациите е 28-ми декември 2027 година, на която дата, издателят, трябва да плати всички задължения по облигациите.

"Компанията оперираща във финансови сектор, трябва да има няколко източника за повишение на капитала си. Листвайки се на фондовите пазари, нашата компания става още по-прозрачна и повишава имиджа ни сред потенциалните инвеститори", заяви Сергей Богатенков, член на Управителния Съвет на Admiral Markets AS. "Пазарът в момента ни предлага атрактивни лихви, в съчетание с ликвидност и ние искаме да сме сигурни, че ще се възползваме от тази възможност. Средствата, ще използваме за засилване на нашите позиции на пазарите, на които вече оперираме, повишавайки клиентската си база и клиентски активи. Целта ни е да се превърнем постепенно в компания от топ-10 на най-големите компании в сектора", заяви Богатенков.

За повече информация, във връзка с предлагането на облигации, моля посетете: admiralmarketsgroup.com/bonds/.

Моля имайте в предвид: Тази новина е само с информационна цел и не представлява инвестиционен съвет.

Avatar-Admirals
Admirals Решение от типа всичко в едно за харчене, инвестиране и управление на парите Ви

Повече от брокер, Admirals е финансов хъб, предлагащ широка гама от финансови продукти и услуги. Ние правим възможен подхода всичко в едно към личните финанси чрез цялостно решение за инвестиране, харчене и управление на пари.