Admiral Markets предлага търговия с 0.01 микро лота за CFD върху злато

Август 12, 2019 18:49

Към 12 август Admiral Markets намали минималния размер на договора CFD върху злато от 0,1 лота до 0,01 лота.

С ливъридж 1:20 за Непрофесионални клиенти, това може да намали изискванията за маржин за минимални размер на договора 10 пъти, което означава, че всеки може да започне да търгува злато.

История на златото

Златото е високо ценено от хиляди години и се използва за изработването на монети, бижута и изкуство.

Що се отнася до търговията със злато, първият голям скок нагоре е през 1792 година, когато САЩ въвеждат златен и сребърен стандарт за долара. Скъпоценните метали продължават да подкрепят щатския долар до 1971 година, когато президентът Ричард Никсън премахва златния стандарт на долара - ход, който оказа значително влияние върху цената на златото в целия свят.

На 21 януари 1980 г. цената на златото скочи от 35 долара за унция до 850 долара за унция (в днешни долари това би било 2 398,21 долара). След това цената спадна през следващите 20 години, достигайки дъна от 377,18 USD през 2001 година, преди да се покачи през следващото десетилетие, за да достигне пик от 2,064,08 USD през 2011 година.

Източник: Macrotrends.net

От 2013 година насам цената на златото се търгува в диапазон между 1,527 и 1,145 USD.

Какво влияе на цената на златото?

  • Търсене и предлагане: Както при всеки финансов инструмент, когато търсенето му надхвърля предлагането, цените се покачват. Когато предлагането е по-високо - цените се понижават.
  • Лихвени нива: Когато лихвените проценти се повишават, цените на златото (то не предоставя лихви) имат тенденция да се понижават, както и обратното. Ето защо цените на златото могат да бъдат корелирани с действията на централните банки и най-вече решенията им за монетарната политика, които са свързани с лихвените нива.
  • Представянето на икономиката: Тъй като златото и другите ценни метали са използвани за хеджиране срещу инфлация, дефлация и валутни манипулации, представянето на икономиката често влияе на цената на златото като цената нараства по време на слаби икономически резултати (например световната финансова криза) и намалява, когато икономиката сред представя силно.
  • Национална извънредна ситуация: Тази точка е свързана с предходната и включва войни, инвазии, бедствени ситуации и други национални извънредни ситуации. Когато хората се опасяват, че банките ще се провалят, те често ще съхраняват средствата си в злато, вместо да ги държат в брой.

Какви са ползите от търговията със злато?

Тъй като цената на златото редовно реагира на промените на световните пазари, то е силно волатилен инструмент за търговия, който дава на интелигентните трейдъри много възможности за успешна търговия с жълтия метал.

Чрез CFD трейдърите могат да се възползват от движенията на цените в двете посоки като търгуват злато с дълги и къси позиции. Не е изненадващо, че това прави златото един от най-популярните пазари в света, като той представлява 9,19% от общия търговски обем с Admiral Markets (въз основа на данни от 1 август до 12 август 2019 година).

С всички тези предимства е лесно да разберете защо златото е един от най-популярните инструменти на Admiral Markets:

  • Ниски типични спредове: От само 16-22 пипса в пиковите търговски часове.
  • Увеличете доходността си: С ливъридж до 1:20 за Непрофесионални клиенти и 1:500 за Професионални клиенти може да увеличите печалбите си (и загубите си) от търговията.
  • БЕЗ комисионни: Просто плащате спреда!
  • Най-популярният софтуер за търговия в света: Търгувайте злато на платформите MetaTrader 4 и MetaTrader 5, с нашето изключителна приставка Supreme Edition.
  • Диверсифицирайте портфолиото си: Златото може да се използва като сигурна инвестиция убежище за хеджиране срещу инфлация и обезценяване на акции.

Просто започнете да търгувате CFD върху злато, за да се възползвате от нашите нови микро лотове днес!

Avatar-Admirals
Admirals Решение от типа всичко в едно за харчене, инвестиране и управление на парите Ви

Повече от брокер, Admirals е финансов хъб, предлагащ широка гама от финансови продукти и услуги. Ние правим възможен подхода всичко в едно към личните финанси чрез цялостно решение за инвестиране, харчене и управление на пари.