Екстремна пазарна волатилност

Март 09, 2020 16:07

Уважаеми Трейдъри,

Пазарите на акции и петрол паднаха значително през последните няколко дни, отключвайки механизми за защита от екстремна волатилност и пазарни спирания на търговията сред най-известните места за търговия с световен мащаб. По време на извънредното спиране на търговията, доставчиците на финансови услуги, включително Admiral Markets, не са в състояние да поддържат реалните цени на техните свързани ДЗР продукти ако базовият свързан пазар е затворен.

Докато трейдърите чакат с нетърпение пазарите да се отворят отново, ние отбелязваме, че финансовите пазари може да продължат да бъдат много бурни и поради това и Вашите позиции могат да бъдат изложени на завишени рискове от:

  1. По-широко спредове и по-голям шанс поръчките Ви да бъдат отхвърлени поради лоша ликвидност;
  2. Повишен слипидж на пазарни поръчки и стоп лос поръчки;
  3. Режим "само затваряне" за някои или всички финансови инструменти предлагани от нас.
  4. Спиране на търговията или промяна в търговските сесии на нашите финансови инструменти.

Тези мерки са само индикация за типични неблагоприятни ефекти, които са присъщи на по-голямата волатилност, и ние си запазваме правото да въведем допълнителни временни или постоянни мерки и търговски ограничения, каквито сметнем за необходими при тези изключителни обстоятелства.

Отбелязваме също, че при спазване на съответните условия, ние Ви държим покрити с нашата политика за защита от негативен баланс. Тази защита обаче изисква правилното функциониране на финансовите пазари и следователно може да не е достъпна за вас при екстремни обстоятелства.

Моля уверете се, че сте доволни от размерите на своите позиции през новата търговска седмица и, ако е необходимо, помислете дали да не намалите експозицията си на финансовите пазари или да добавите средства към сметките си, за да издържите на възможни големи колебания в цените.

Поздрави,

Admiral Markets.

Борис Петров
Борис Петров Финансов Анализатор, Admirals Bulgaria

Финансов анализатор с дългогодишен години опит в областта на техническия и фундаментален анализ на финансови инструменти и изграждането на стратегии за търговия на Форекс, фондовия пазар, пазарите на суровини и др.