Промяна в търговските условия поради вота на британския парламент за Брекзит сделката

Януари 10, 2019 19:16

Уважаеми Трейдъри,

Несигурността на пазарите нараства поради предстоящото гласуване на Брекзит споразумението в британския парламент. Вотът е планиран за 15 януари 2019 година, вторник. В отговор на тази ситуация, ние ще направим временни промени в търговските ни условия за Професионални Клиенти.

Непрофесионалните клиенти, които търгуват с ливъридж 1:30 или по-малък не са обект на тези промени и ще продължат да бъдат покрити от безусловна защита от негативен баланс. Въпреки това е важно всички клиенти да проявят предпазливост по време на извънредни пазарни събития. В тази статия ние предлагаме някои съвети как да управлявате риска.

Промени за Професионални Клиенти

Започвайки от 09:00 часа във вторник, 15 януари 2019 до 12:00 в сряда, 16 януари 2019, ние ще намалим максимални възможен ливъридж за Професионални Клиенти на следните CFD инструменти, както следва:

  • 1:200 за Форекс и следните суровини: Всички валутни двойки (с изключение на двойките с CZK и RUB) и GOLD, SILVER, WTI, BRENT, XAUUSD-ECN, XAGUSD-ECN, XAUAUD-ECN;
  • 1:100 за индекси и базираните на фючърси инструменти: [ASX200], [DAX30], [DJI30], [FTSE100], [NQ100], [SP500]; [AEX25], [CAC40], [HSI50], [IBEX35], [JP225], [MDAX50], [OBX25], [SMI20], [STOXX50], [TECDAX30], #Bund, #USTNote.

Изменените маржин изисквания ще се прилагат за отворени позиции и ще се отразят на размера на вашето настоящо маржин обезпечение.

Изискванията за маржин по отношение на позициите, установени в други инструменти с ливъридж от 1:100 или по-нисък, няма да бъдат засегнати от тази временна промяна на търговските условия. В същото време си запазваме правото да правим допълнителни промени в условията за търговия в зависимост от пазарната ситуация.

Като се има предвид възможността резултатът от гласуването да предизвика ненормални пазарни условия и/или изключителни пазарни движения/волатилност, ние напомняме на нашите Професионални Клиенти, че нашата защита от негативен баланс по сметката не се прилага при необичайни пазарни условия.

Как да управлявате риска по време на екстремна пазарна волатилност?

Препоръчваме както Непрофесионалните, така и Професионалните Клиенти да преразгледат експозицията си във всички засегнати инструменти и преди предстоящия парламентарен вот, да я приспособят към приемливи нива на риск, ако е необходимо.

Моля, имайте предвид и увеличените други рискове в периода до и след гласуването на британския парламент, сред всички други рискови фактори:

  • Резки движения и сериозни гапове в пазарните цени, особено при базираните на GBP CFD-та и валутни двойки с участието на GBP
  • Ограничена ликвидност, която може да доведе до значително по-широки спредове, увеличено количество отхвърлени поръчки и слипидж.

С оглед на това е добра идея да проверите всички отворени позиции и да се уверите, че сте поставили подходящи стоп лос поръчки. Можете да редактирате нивото на стоп лос БЕЗПЛАТНО и по всяко време на нашите инструменти за търговия.

Също така помислете дали искате да затворите някои позиции, напълно или частично, или да внесете нов търговски капитал в сметката си за търговия, за да създадете по-висок буфер при потенциална волатилност.

И накрая не забравяйте, че стоп лос поръчките са инструменти, предназначени да автоматизират рутинния Ви изход от позиция. Те не гарантират определена изходна цена на позицията, а клиентите трябва имат предвид високите рискове от гапове в пазарните цени по време на волатилните периоди. Научете повече за възможностите си за управление на риска тук.

Сърдечни поздрави,
Admiral Markets.

Борис Петров
Борис Петров Финансов Анализатор, Admirals Bulgaria

Финансов анализатор с дългогодишен години опит в областта на техническия и фундаментален анализ на финансови инструменти и изграждането на стратегии за търговия на Форекс, фондовия пазар, пазарите на суровини и др.