Всичко, което трябва да знаете за първичното публично предлагане на Albertsons´

Юни 27, 2020 00:26

7 неща, които трябва да знаете за Albertsons´

1. Albertsons Companies Inc е щатска бакалия на векове с много знакови марки супермаркети в своето портфолио

2. Тикър символът на Albertsons Companies Inc е ACI и очакваната цена на акциите беше между $ 18-20. Албертсън планира да предостави на разположение 65,8 милиона акции от обикновена акция от клас А, като събере до 1 316 милиарда долара, но всъщност събра 800 милиона долара на цена от $ 16 на акция, чрез продажбата на 50 милиона акции.

3. Това първичното публично предлагане ще бъде подписано от 24 банки; BofA Securities, Goldman Sachs & Co., JP Morgan и Citigroup ще поемат водеща роля.

4. След като се извърши IPO, инвеститорите ще притежават 73%, следва да се възползват от опцията да изкупят акциите изцяло. Най-значимите акционери са:

  • Cerberus (фонд за частен капитал) = 31,9%
  • Kimco Realty Corp (тръст за инвестиции в недвижими имоти) = 8%
  • Klaff Realty LP (тръст за инвестиции в недвижими имоти) = 11,7%
  • Lubert-Adler Management (фонд за недвижими имоти) = 11,7%
  • Schottenstein Stores Corp (разработчик на търговски центрове) = 11,7%

5.Технологиите се очаква да бъдат двигател на растежа. Хаосът около пандемията на Коронавирус даде пример за важността на онлайн търговията. Компанията има за цел да подобри технологията за повишаване на ефективността в магазините и дистрибуционните центрове, а оттам и на обслужването на клиентите.

6. Albertsons са заявили, че „Собствените марки" имат проникване от 25.4%, което представлява продажби на стойност над 1 милиард долара годишно.

7. Компанията оперира с 1726 аптеки. Консолидирането на здравеопазването може да доведе до ценови натиск, ако компанията не излезе с нови потоци от приходи или намаление на разходите.

Как можете да участвате в IPO на Albertson?

Радваме се да споделим, че Admiral Markets добавя акциите на компанията към нашето предложение на сметка на Invest.MT5!

Към 26 юни 2020 г. акциите в Albertsons Co Inc. са достъпни за инвестиция за всички клиенти на Admiral Markets със сметки Invest.MT5.

С Invest.MT5 търговците имат достъп до хиляди акции и ETF от 15 от най-големите фондови борси в света, всички от MetaTrader 5.

Защо да инвестирате чрез Invest.MT5?

♦ ️ Отворете сметка само с 1 евро и инвестирайте само от 0,01 долара на акция с минимални такси за транзакции от само 1 долар за американски акции.

♦ ️ Получавайте безплатни пазарни данни в реално време, без забавяне, без допълнителни разходи.

♦ ️ Създайте поток от пасивна доходност, като събирате плащания на дивиденти

♦ ️ Използвайте световноизвестната платформа за търговия с много активи MetaTrader 5.

Просто влезте в Кабинет на Трейдъра и кандидатствайте за сметка на Invest.MT5, за да започнете.

Борис Петров
Борис Петров Финансов Анализатор, Admirals Bulgaria

Финансов анализатор с дългогодишен години опит в областта на техническия и фундаментален анализ на финансови инструменти и изграждането на стратегии за търговия на Форекс, фондовия пазар, пазарите на суровини и др.